Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Кожен мобілізований має пройти підготовку

5 серпня 2014 р., 17:22

На Закарпатті мобілізація проходить у рамках Закону.

Прес-група Закарпатського ОВК повідомляє, що проведення третьої черги часткової мобілізації проводиться у суворій відповідності до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та Указу Президента України від 21.07.2014 № 607/2014 "Про часткову мобілізацію", що затверджений Верховною Радою України (Закон України «Про затвердження Указу Президента України "Про часткову мобілізацію" від 22.07.2014 р. № 1595-VII).

Відповідно до Законів України проведення мобілізаційних заходів не потребує особистої згоди військовозобов’язаного.

Разом з тим, перевага в призові надається громадянам, які виявляють бажання добровільно призиватися до лав Збройних Сил України.

Призову на військову службу під час проведення третьої черги часткової мобілізації підлягають військовозобов’язані громадяни України, які на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії придатні до військової служби.

Читайте також: Голову Виноградівської райради призвали до армійських лав (ДОКУМЕНТ)

Крім того існує низка положень на підставі яких військовозобов’язаний може бути звільнений від призову за мобілізацією.

У разі якщо стан здоров’я військовозобов’язаного дозволяє проходити військову службу та немає інших підстав для звільнення від призову, розглядається питання щодо призначення їх відповідно з отриманою військовою спеціальністю на доукомплектування визначених військових частин з врученням мобілізаційних розпоряджень та повісток.

Щодо відправки мобілізованих закарпатців до частин і підрозділів 128 окремої гірсько-піхотної бригади в зону проведення АТО мови не йдеться. Кожний мобілізований до бригади обов’язково має пройти відповідний курс підготовки за військовою спеціальністю, підготовки в ланці відділення – взвод-рота – батальйон.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp