Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді оновлять пам’ятник жертвам Голокосту (ВІДЕО)

12 жовтня 2018 р., 17:15

Гравіюватимуть імена загиблих

В Ужгороді планують оновлювати пам’ятник жертвам Голокосту, який встановлено біля приміщення Закарпатської обласної філармонії (колишньої синагоги).

На пам’ятнику будуть гравіювати таблички з іменами тих, хто пішов у небуття у концтаборах, або був знищений режимами. Додаткові елементи планувалося встановити ще раніше. Нині відкрили імена однієї родини. Також на урочистостях зачитали молитву за усіма загиблими .

Нагадаємо, в Ужгороді пам’ятник жертвам Голокосту — це вимощена бруківкою «зірка Давида», над якою височіє «Зірка нескінченності», виготовлена з металу.

Петро МЕРМЕЛЬШТЕЙН

голова обласного культурного товариства євреїв Закарпаття

Всі ми віримо, що там щось є. І наукою доказано, що коли людина помирає, якась душа покидає тіло, відлітає. Може, це правда, а можливо і ні. Але хочеться вірити, що це правда. Хочеться вірити, що душі тих, хто відійшов у вічність, вони сюди повернуться, будуть тут. Будуть сіяти тут добро, не зло, а добро. Сьогодні два прізвища, дві сім’ї повернулися додому. І вони уже будуть тут. Маленький корінець залишився. Ось я – один із тих корінців.

Деталі - у сюжеті Ужінформ:



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp