Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Російська поліція роздягнула на стадіоні сотні дівчат

7 серпня 2014 р., 16:25

Як зазначили поліцейські, так вони захищають тих самих дівчат від можливої смерті.

Перед матчем "Рубін-Спартак", який відбувся 1 серпня 2014 року, російська поліція піддала сотні дівчат принизливій процедурі, щоб запобігти потраплянню на стадіон забороненої піротехніки. Свою історію походу на стадіон описала одна з вболівальниць у своєму блозі, новину передає Преса України.

Російські власті приймають всілякі заходи, навіть порушуючи права людини, тільки щоб не допустити потрапляння на стадіон заборонених предметів. Перед матчем дівчат змушували роздягатися догола для огляду. Однак деякі найбільш впевнені вболівальниці відмовлялися це робити.

"Дівчат примушували роздягатися, у тому числі вимагали зняти нижню білизну. Я закликаю всіх дівчат, яких примушували роздягатися, порушуючи їх конституційні права, образивши їх честь і гідність, звернутися в офіційний фан-клуб "Спартак-Москва" за юридичною допомогою. Чим більше буде заяв від нас, тим більше шансів на те, поліція буде ставитися до нас з належною повагою. Не залишайтеся осторонь. Це стосується всіх". - пише про подію блогер super-ska-ya.

Дівчина описала свій досвід походу на футбольний матч, як виявилося, дівчат заводили в спеціальне приміщення, що нагадує клітку, і пропонували роздягнутися. Вболівальниці знімали весь одяг, аж до білизни, після цього жінки-поліцейські змушували дівчат присідати в голому вигляді, супроводжуючи свої неправомірні вимоги аргументом: "Раптом, у вас там бомба!". Автор оповідання відмовилася від принизливої процедури.

"Заходжу в кімнату, там заводять в клітку. Пропонують сісти на стілець і зняти взуття. Знімаю, одягаю. Співробітник поліції каже, що взуватися не треба, оскільки я мушу встати босоніж на сумнівного вигляду мат і роздягнутися.
Далі розмова така:
- Я роздягатися не буду.
- Значить ти не пройдеш на стадіон.
- Я вже на стадіоні, квиток просканувала, нічого протизаконного не роблю.
- У нас наказ.
- Дайте мені який-небудь документ, в якому зазначено, як саме ви повинні робити огляд. Ви можете мене додивитися в одязі, роздягатися я не буду.
Співробітник поліції виробляє огляд як зазвичай, проводячи брудними рукавичками по моїм шортам і футболці.
- Вільна. - Буркнула мені", - пише super-ska-ya.

Дівчину намагалася все ж зупинити начальник поліції, але вболівальниця зажадала більш компетентного начальника для розмови, за цією сценою спостерігали дві черги дівчат. В одній черзі стояли ті, хто ще чекав огляду. В іншій черзі стояли дівчата, які беззаперечно роздягалися і виконували все, що змушувала їх проробляти поліція.

"Мені стає не по собі. Зліва від мене черга дівчат, які чекають огляду. Праворуч від мене дівчата, які проходять огляд. Вони роздягаються повністю. Включаючи нижню білизну. У мене шок. Я кажу співробітникам поліції про приниження, про Конституцію РФ, про порушення прав людини, про закон, про наказ, в якому чорним по білому написано, що саме ТАК повинен проводитися огляд", - розповідає обурена вболівальниця.

"Співробітник поліції Татарстану мене запевняє, що це для нашої ж безпеки. "Раптом, у вас там бомба!" - заявляє вона мені. Я дивлюся на неї збожеволілими очима, кажу, що я давно б через вас вибухнула. "Ви йдете на захід, ми зобов'язані додивитися всіх ретельно" - не зупиняється вона. Я їй пояснюю, що я ходжу на різні масові заходи, в тому числі не спортивні і ніколи не стикалася з подібним хамським зверненням до глядачів. Похід на виставу, на концерт, шоу вважається заходом. Чи є десь такі огляди? Сумніваюся. Може бути тільки в Республіці Татарстан діють такі правила?", - зазначає футбольна фанатка.

Відзначимо, що ніхто зі співробітників поліції Татарстану не представився і не показав відповідний документ перед оглядом, незважаючи на вимогу вболівальниці. Через півтори години футбольну фанатку, яка не дозволила себе принижувати, відпустили. На завершення своєї розповіді вона написала:

"Мені щиро шкода всіх дівчат, що не стояли на захисті своєї особистості та гідності, а мовчки знімали труси".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp