Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Філарет озвучив вимоги до майбутнього глави Єдиної церкви

25 жовтня 2018 р., 08:30

Філарет розповів, за якими критеріями обиратимуть главу автокефальної української церкви.

Українську церкву, згідно з умовами Константинопольського патріарха, повинен очолити архиєпископ - митрополит, а не патріарх.

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет озвучив критерії, які будуть враховані при обранні предстоятеля Єдиної помісної церкви в Україні.

В ефірі Українського радіо він повідомив, що Українську церкву, згідно з умовами Константинопольського патріарха, повинен очолити архиєпископ - митрополит, а не патріарх. У зв'язку з цим глава УПЦ КП отримав розширений (архієпископ і митрополит Київський і Всієї Русі України) і скорочений титули (патріарх Київський і Всієї Русі України, для внутрішнього використання).

"Треба мати богословську освіту, треба знати церковні канони, треба мати досвід управління єпархією і досвід управління церквою. А якщо досвіду немає - то діла не буде", - заявив Філарет.

Глава УПЦ КП наголосив, що не готовий поступитися особистими амбіціями в питанні обрання глави нової церкви.

"Ні! Але не тому, що я вважаю себе таким. А тому, що Москва зробить все, щоб зруйнувати Українську православну церкву. І тому заради того, щоб зберегти Українську православну церкву і довести її до завершення я повинен працювати до кінця", - сказав він.

Раніше предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет заявив, що мова богослужінь післястворення в Україні єдиної помісної православної церкви буде в основномуукраїнською.

УПЦ КП затвердила форми титулу патріарха Філарета

Корреспондент.net


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp