Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Китаї туристи більше не будуть фотографуватися з пандами

29 жовтня 2018 р., 08:50

Спілкуватися з пандами мають можливість тільки ті, у чиї обов'язки входить щоденний догляд за ними.

Влада провінції Сичуань (Південно-Західний Китай) опублікувала попередження про те, що туристи не мають права наближатися до панд, годувати цих тварин і фотографуватися з ними. Як повідомляє газета China Daily в неділю, 28 жовтня, для відстеження того, як виконується ця заборона, у розплідниках на території регіону встановлені камери цілодобового спостереження.

Серед користувачів китайського сегмента інтернет-простору навіть з'явилися чутки, що за фотосесії з пандами нібито буде штраф у розмірі тисячі юанів (близько 150 доларів).Згідно із законодавством КНР, туристи не мають права наближатися до тварин, що належать до вимираючих або рідкісних видів фауни. Спілкуватися з пандами мають можливість тільки ті, у чиї обов'язки входить щоденний догляд за ними: співробітники з розведення, ветеринари і біологи розплідників.Введення таких заходів пов'язують із тим, що панди можуть підхопити інфекції від туристів.У природі, серед гір провінції Сичуань, панд залишилося трохи більше півтори тисячі. Хоча досліди з розведення в розпліднику цих ссавців приносять деякі результати, вирішального прогресу в збільшенні їх популяції домогтися поки не вдається.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp