Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Успішні люди пішли до коледжу (ФОТО)

4 грудня 2018 р., 08:25

Вчора, 3 грудня

 

3 грудня 2018 р. в Ужгородському торговельно-економічному коледжі пройшла зустріч з громадською активісткою та журналісткою Мариною Сташиною-Неймет та соціальним працівником, поетом Олександром Кваком. Зустріч пройшла з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю. Організували зустріч голова студентської ради УТЕК КНТЕУ Роман Канюк та голова студентського профкому Ольга Федорова.

Марина розповіла студентам свою історію. Вона закінчила університет. Деякий час працювала викладачем англійської мови в цьому коледжі. Зараз вона займається громадською діяльністю, допомагає людям з інвалідністю, а також працює журналісткою. Вона розповіла про історію боротьби за права осіб з інвалідністю, досягнення України в цій сфері, а також про роль кожної людини в формуванні позитивного ставлення до людей з інвалідністю.

Також цікавим співрозмовником був Олександр. Він має диплом українського філолога. Пише вірші, а зараз працює над написанням роману. Він презентував студентам та викладачам дві збірки своїх віршів. Донедавна Олександр працював в Закарпатському регіональному центрі соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації “Вибір”.

Зустріч мала важливе значення для студентів, адже тема зміни ставлення до людей з інвалідністю, організація доступності для маломобільних груп населення на сучасному етапі є однією з найбільш актуальних.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp