Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Представники закарпатського бізнесу висловили свої думки щодо створення Служби фінансових розслідувань

11 серпня 2014 р., 10:28

Представники бізнесу Закарпаття, разом з колегами з Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської та Львівської областей відвідали кущовий семінар у Львові, присвячений питанню створення Служби фінансових розслідувань України.

«Вимога бізнесу – упорядкувати систему податків, що можливо після ефективних реформ», – зауважив під час заходу Володимир Хоменко.

Він підкреслив, що однією з таких реформ є створення СФР, мета якої – протидія злочинам у сфері економіки. Перший заступник голови ДФС упевнений, що створення нового органу, дасть можливість знищити корупцію у фінансово-економічній сфері.СФР створюється за європейськими принципами і бере до уваги досвід Італії, Швеції, Австрії, Польщі, Грузії та США. Зокрема, у цих та інших країнах аналогічний орган відповідає за профілактику та розслідування усіх видів економічних правопорушень.


Щодо підходу до майбутнього штату, керівництво ДФС планує залучати молодих фахових спеціалістів, що не заплямували себе корупцією. Жорсткий відбір кандидатів може передбачати і застосування детектора брехні.

«Ця норма юридично не прописана, вона має рекомендаційний характер, але потрібна для того, аби уникнути тих людей, які йдуть не працювати, а заробляти", – каже Володимир Хоменко.

Підприємці активно висловили свої зауваження і пропозиції щодо майбутньої діяльності СФР. Варто зазначити, що у її створенні передбачена активна участь громадськості, зокрема, ключові аспекти діяльності майбутньої служби. Наразі отримано більше 120 пропозицій та зауважень, більшість з яких були враховані. 

Найчастіше бізнес турбують питання майбутніх співробітників СФР та громадського контролю.«Створення Служби залежатиме від підтримання Закону «Про основи запобігання та боротьби з економічними правопорушеннями» (саме він регламентує засади створення Служби фінрозслідувань) у Верховній Раді. Навколо цього питання проходять дискусії та існують різні настрої, але я реаліст, і вірю, що Закон буде прийнято», – зауважив Володимир Хоменко.
Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp