Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Поранені українські моряки прислали рідним електронні листи

8 грудня 2018 р., 20:59

Лефортовська в'язниця в Москві.

Троє поранених українських моряків написали рідним електронні листи. Їм також відкрили внутрішньо тюремні рахунки для поповнення грошима.

Троє поранених українських моряків - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер - написали рідним електронні листи. Про це заявила російський омбудсмен Тетяна Москалькова, цитує її уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова в Facebook.

"Провела телефонну розмову з уповноваженим з прав людини РФ Тетяною Москальковою. Вона розповіла про умови утримання військовополонених Андрія Драча і Романа Мокряка, яких відвідала в СІЗО Лефортова... На його ім'я відкрито внутрішньо тюремний рахунок, на якому 500 рублів, його ще будуть поповнювати. Хлопці також можуть писати і отримувати листи поштою", - повідомила український омбудсмен.

Денисова додала, що, за словами Москалькової, утримують моряків окремо в камерах площею вісім квадратних метрів по дві людини в відремонтованому крилі СІЗО. У них є телевізори, білизна змінюється раз на три дні, забезпечені необхідними засобами гігієни.

"Щодо харчування, то російський омбудсмен запевнила, що їх добре годують, у кожного в палаті є холодильник з продуктами. Всі троє - Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер написали рідним електронні листи, а також їм, за словами російського омбудсмена, відкриті внутрішньо тюремні рахунки, які будуть поповнені грошима", - розповіла Денисова.

Раніше стало відомо, що ампутацій у українських моряків, заарештованих в Росії, немає.

Також повідомлялося, що українські консули в Москві вже відвідали сімох українських моряків в слідчих ізоляторах Матроська тиша і Лефортово.

Корреспондент.net

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp