Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські донори підсумували роботу

1 січня 2019 р., 16:00

За рік

Дворазово проведено Тиждень здачі крові, під час яких було поповнено запаси Закарпатської обласної станції переливання крові. В підтримку маленьких пацієнтів онко-гематологічного відділення Закарпатської обласної дитячої лікарні майже сотня донорів здали кров під час #донорчеленджу, після якого активісти з подарунками навідались до діток в гості та побажали їм швидкого одужання.
Акція «Здай кров – врятуй життя» - виїздна бригада станції переливання відвідала Факультет здоров'я та фізичного виховання, де 50 студентів та викладачів поділились краплиною крові для тих, хто знаходиться в біді.

До Дня Св.Миколая та перед різдвяними святами донори дарували найцінніші подарунки тим, хто бореться з недугою, адже одна порція донорської крові рятує до трьох життів. Під час флешмобу #ядоноружгорода, метою якого була популяризіця донорського руху в нашому місті, десяток небайдужих здали кров та розповіли свою історію "Чому я вирішив бути донором крові?", за що отримали цінні подаруночки від проекту «Донори Ужгорода» та Закарпатської обласної станції переливання крові.

Неодноразово тему донорства обговорено на радіо- та телеефірах, де координатор «Донори Ужгорода» Оксана Брунцвик розповідала про те, хто потребує донорської крові, хто може бути донором та чим це корисно для організму, про статистику та проблеми донорського руху. Більше тисячі інформаційних листівок активісти розповсюдили по навчальним закладам та центрі міста Ужгород. Сотні відповідей на запитання від зацікавлених та небайдужих, які спонукали людей ставати в ряди донорів.

Загалом більше п'яти сотень націоналістів, активістів, студентів, спортсменів, військових, держслужбовців та жителів області разом з проектом «Донори Ужгорода» допомогли врятувати тисячі життів, адже це насправді дуже просто і необхідно.
Дякуємо всім, хто долучався до акцій, хто допомогав в організації, хто підтримував та надихав.

Донорство - тихий подвиг заради життя.
Всім донорам бажаємо міцного здоров'я


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp