Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ФОТОФАКТ: На одній з ужгородських будівель старовинні вікна замінили дешевим металопластиком

15 серпня 2014 р., 10:23

Без будь-яких погоджень з управлінням архітектури чи відділом охорони культурної спадщини ОДА.

Власник приміщень на другому поверсі вирішив замінити старовинні дерев’яні вікна з різьбленими рамами на дешеві склопакети. Коли робітники заходилися грубо виламувати столярку, завадити цьому намагалися місцеві активісти, серед яких був і член архітектурно-містобудівної ради Ужгорода Петро Сарваш. Він пояснив, що будівля є пам’яткою архітектури XVIII ст., тому вносити будь-які зміни у вигляд фасаду власник міг лише з дозволу управління архітектури, при погодженні з відділом охорони культурної спадщини ОДА.



«На мій погляд, це – вандалізм. Мова могла йти лише про реставрацію вікон, виконану фахівцями з реставраційних робіт. Ми одразу ж викликали муніципальну поліцію та міліцію. Прийшов і власник будівлі, який ніяк не міг зрозуміти, чому не сміє викинути ці старі вікна, і був налаштований дуже скептично», – розповів архітектор.

Петро Сарваш вважає, що дерев’яні вікна були безцінними і ними могло би пишатися будь-яке місто зі старовинною архітектурою. Ще 1-го серпня міське управління архітектури надіслало Державній архітектурно-будівельній інспекції листа з проханням негайно втрутитися в ситуацію і примусити власника відновити столярку. Однак відповіді від чиновників, як, власне, і від міліції, досі немає.

Олексій Мегела


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp