Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як ужгородці вдесяте млинцями ласували (ФОТО)

22 лютого 2019 р., 18:05

Щорічний фестиваль «Ужгородська палачінта» нещодавно гучно відлунав у Боздоському парку.

Традиційний фестиваль, яким в Ужгороді проводжають зиму, відбувся вдесяте. Ювілейний захід був сповнений цілою палітрою яскравостей. Протягом трьох днів Боздоський парк став маленьким містом розваг та різноманітних смаколиків. До парку навіть курсував екскурсійний паравозик, подорож на якому, дарувала теж незабутні емоції маленьким ужгородцям.

{g}

Ужгородці та гостей міста організатори також розважали народними гуляннями, концертною програмою, за участі вокалістів Ужгородського училища культури. Свої пісні присутнім дарували Любов Кунець, Анна Павлечко, Антоніна Яцканич та Ангеліна Галай, Олександра Носа і зірка коледжу культури Альона Томачук. Окрім того, були і танцювальні виступи від колективу «Кольори Карпат»(керівник Заслужений працівник культури Михайло Шершунь).

Також у рамках ювілейної «Ужгородської палачінти» проводили веселі конкурси, пропонували містянам безпрограшну лоторею, а ще – вібувалися благодійні акції, спрямовані на допомогу військовим. Всі охочі також мали змогу взяти у участь у змаганні з жиму лежачи «Залізна палачінтовка».

Протягом трьох фестивальних днів учасники старанно готували смачні млинці, адже мали на меті не лише задовільнити гастрономічні потреби гостей свята, але й виграти головний приз фестивалю - «Золоту палачінковку» (пательню).

В підсумку, палачінтовка, котру спеціально до свята виготовили місцеві ковалі, дісталася Борису Чернявському. Чоловік приготував чорний млинець із чорнилами каракатиці. Заправив пастою із сиру Філадельфія та лососем, а також - соусом із авокадо, та мереживною чіпсою з морквяного фрешу. Такий кулінарний підхід Бориса по-справжньому вразив суддів-дегустаторів.

А завершилася «Ужгородська палачінта» яскравим фаєр-шоу та традиційним спаленням зимової мари.

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»

Фото автора а також - зі сторінки "Ужгородської палачінти-2019" у мережі "Фейсбук"





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp