Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Студентам, які вперше братимуть участь у виборах Президента, розповіли як реалізувати своє виборче право

15 березня 2019 р., 12:35

Лекцію провела об'єднана команда представників Регіонального центру з надання БВПД.

Лекцію щодо реалізації виборчого права для молоді. яка вперше братиме участь у виборах Президента України, провела об'єднана команда представників Регіонального центру з надання БВПД, Закарпатської юстиції та ГО "Опора" в Ужгородському коледжі культури та мистецтв.Заступник директора Регіонального центру Лариса Фучко, громадський омбудсмен із захисту виборчого права Ярослав Гулан та фахівець ГТУЮ Владислав Товтин провели презентацію для студентів, під час якої розповіли про історію виборів, як відбуваються вибори у європейських країнах, а також поінформували про те, хто має право брати участь у виборах, як проголосувати за місцем перебування у день виборів, яка відповідальність за підкуп виборців, перешкоджання у волевиявленні та протиправні дії тощо.

У рамках заходу студенти мали можливість перевірити, чи включені вони до списку виборців, скориставшись сайтом державного реєстру виборців. У випадку, якщо прізвища не виявлено у списку виборців, фахівці порадили якнайшвидше звернутися з письмовою заявою до органу ведення Державного реєстру виборців, до заяви слід додати паспорт (тимчасове посвідчення) громадянина України та його копію.

Також фахівці розповіли про алгоритм дій у випадку голосування не за зареєстрованим місцем проживання. Перш за все потрібно подати заяву до 25 березня включно до органу ведення ДРВ та подати паспорт громадянина України, документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з місця навчання або роботи), посвідчення про відрядження, проїзні документи тощо. Посвідчення про тимчасову зміну місця голосування буде видано виборцю. Можна перевірити себе з 23 березня у списку виборців за місцем голосування, зазначеним у посвідченні.

Про те, як скористатися правом на безоплатну правову допомогу, присутнім розповіла Лариса Фучко, яка також наголосила, що 30-31 березня фахівці місцевих центрів працюватимуть у черговому режимі, і у випадку порушення виборчих прав, громадяни можуть звертатися до них за правовою допомогою. Студенти коледжу також отримали інформаційні матеріали, видані у рамках проекту "Я маю право голосу!", та буклети системи БПД, інформують у Регіональному центрі з надання БВПД у Закарпатській області.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp