Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Теракт у Новій Зеландії: затриманий стрілок здійснив обидва напади

16 березня 2019 р., 12:36

Окружний суд Крайстчерча залишив обвинуваченого у вбивстві і стрільбі в мечеті 28-річного Брентона Тарранта під вартою до 5 квітня.

Про це в суботу, 16 березня, повідомило видання Television New Zealand. Зазначається, що засідання тривало лише близько хвилини. У залі суду Таррант "не показав каяття і під час фотозйомки демонстрував нацистські жести". Поліція Нової Зеландії повідомила, що відповідальність за обидва напади на мечеті Крайстчерча несе одна людина - Таррант. "Зараз ми вважаємо Тарранта відповідальним за обидва напади. До дати наступного засідання суду йому будуть висунуті нові звинувачення, проте, які саме, визначатиме слідство", - заявив комісар поліції Нової Зеландії Майк Буш. Він також наголосив, по всій країні посилюється присутність поліції, в тому числі в мечетях і на громадських заходах, а в Крайстчерч додатково прибули 125 офіцерів. Нагадаємо, 15 березня після денної молитви кілька людей увірвалися у дві мечеті новозеландського міста Крайстчерч і почали стрілянину. За останніми даними, жертвами нападу стали 50 осіб. Поліція затримала чотирьох осіб: троє чоловіків і одну жінку. Головним підозрюваним є 28-річний австралієць Брентон Таррант. Напередодні він опублікував маніфест, у якому пояснив свої дії помстою за теракт у Стокгольмі, влаштований ісламістами у 2017 році.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp