Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Європарламенті підтримали безвіз для британців після Brexit

3 квітня 2019 р., 17:18

Комітет Європарламенту підтримав безвізовий в'їзд до країн ЄС для громадян Великобританії після Brexit.

Комітет Європарламенту підтримав ініціативу про безвізовий в'їзд до країн ЄС для громадян Великобританії після Brexit. Про це в середу, 3 квітня, повідомляє Associated Press.

Зазначено, що Комітет Європарламенту з громадянських свобод, внутрішніх справ і юстиції проголосував 38 голосами за те, щоб дозволити безвізові поїздки британцям по роботі або з метою туризму. При цьому вісім членів комітету проголосували проти, троє утрималися.

Як очікується, голосування з цього питання за все Європарламенту пройде 4 квітня.

Зазначається, що документ, який підтримав комітет, дозволяє британцям залишатися в країнах ЄС на термін до 90 днів в 180-денний період, проте він не дає дозволу на роботу.

Зокрема, навіть в разі Brexit без угоди британці зможуть на короткий період приїжджати в ЄС без візи, зазначають ЗМІ.

При цьому в ЄС очікують, що Великобританія також не вводитиме візи для громадян Євросоюзу, які відвідують країну. Раніше в Лондоні заявляли, що не мають наміру вимагати візи від громадян ЄС, які приїжджають до Великобританії на короткий термін.

Нагадаємо, останнім часом Брюссель активно готується до варіанту виходу Великобританії без угоди.

Як відомо, угода про вихід Великобританії з ЄС, яка досі відмовляється підтримати британський парламент, передбачає, що візи для візитів британців в ЄС і європейців до Великобританії, не будуть потрібні.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp