Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У двох районах Закарпаття рятувальники провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

12 квітня 2019 р., 16:45

Діти – це найбільш вразлива категорія населення, що потрапляє в надзвичайні ситуації, тому що не завжди усвідомлює небезпеку і часто не знає, як вести себе в екстремальних умовах.

Саме тому з підростаючим поколінням закарпатські рятувальники постійно проводять різні пізнавально-розважальні акції.

Так, 12 квітня, берегівські рятувальники завітали до місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 для проведення акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Тут працівники ДСНС ознайомили присутніх із робочими буднями вогнеборців та можливостями пожежно-рятувальної техніки. Також, вогнеборці організували для школярів показовий огляд техніки. Діти миттєво оточили бійців ДСНС та з неабияким захопленням спостерігали за кожним рухом рятувальників та прислухалися до кожного слова. Особливу увагу учнів привернув пожежний автомобіль. Вони хотіли знати будову і характеристику кожного рятувального устаткування. Також всі бажаючі змогли загасити умовну пожежу шляхом подачі води в осередок горіння, приміряти бойовий одяг, захисне спорядження і навіть зробити на згадку фото в яскравому червоно-білому автомобілі.

Напередодні таку ж акцію провели й рятувальники м. Свалява. Захід був організований на території Свалявської загальноосвітньої школи І ступенів №6. Сюди завітали найменші представники дошкільного навчального закладу із села Драчино. Фахівці Служби порятунку «101» нагадали присутнім правила пожежної безпеки в побуті та під час відпочинку на природі, правила безпечної поведінки біля водойм та під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Кожен також зміг відчути себе вогнеборцем, адже і тут бажаючі змогли загасити умовну пожежу. Від почутого та побаченого дорослі й малі були у захваті, а враження, емоції та набуті знання назавжди залишаться в пам'яті і дітей.


У ДСНС України у Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp