Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЗСУ повернули 20 квадратних кілометрів Донбасу - Наєв

17 квітня 2019 р., 18:04

Українські військові не перетинають лінію, встановлену Мінськими угодами, запевнив Сергій Наєв.

Збройні сили України повернули під свій контроль 20 кв. км території Донбасу з початку операції Об'єднаних сил 30 квітня 2018 року. Про це сказав командувач ООС, генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю ВВС Україна, опублікованому в середу, 17 квітня.

"Дійсно, за час ООС були взяті під контроль ряд територій і покращено тактичне положення на певних ділянках. У тому числі, під Горлівкою, де відновили контроль над населеними пунктами Південне (колишня назва Ленінське) і Шуми", - розповів він.Наєв зазначив, що в деяких місцях військовим вдалося поліпшити тактичне положення - просунутися вглиб від двох до п'яти км, а загальна площа території, яку змогли повернути під контроль української влади, - близько 20 кв. км."Ми відновлюємо ситуацію відповідно до Мінських домовленостей - тобто, Об'єднані сили не перетинають лінію, встановлену угодами. А також ми створюємо можливість для відновлення інфраструктури і безпечних умов для цивільних", - підкреслив командувач ООС.За його словами, противник теж робив спроби відвоювати територію, але всі вони були безуспішними. Як приклад Наєв привів атаку бойовиків на село Жолобок в Луганській області в серпні 2018 року.Командувач ООС зазначив, що найпроблемнішими місцями на лінії розмежування на Донбасі залишаються Маріупольський напрямок, Авдіївська промзона, Попасна та місцевість в районі Кримского в Луганській області.Минулого тижня повідомлялося, що один із підрозділів ЗСУ на Донбасі зайняв велику ділянку "сірої зони". В українських військових тепер є перевага, оскільки нові позиції знаходяться на пагорбах.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp