Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Дружина Зеленського купила пентхаус у Криму за півціни - ЗМІ

1 травня 2019 р., 23:14

Трикімнатна квартира в елітному житловому комплексі Імператор була придбана в українського олігарха

Майбутня перша леді України Олена Зеленська у квітні 2013 року купила елітну квартиру в Криму менш ніж за половину ринкової вартості, пише Reuters 1 травня зі посиланням на декларації про доходи і власність, а також на дані з відкритих джерел.

Трикімнатна квартира в елітному житловому комплексі Імператор на узбережжі Чорного моря була придбана в українського бізнесмена і колишнього нардепа Олександра Буряка за 163,8 тисячі доларів ($1263 за кв. м), випливає з декларації про доходи Володимира Зеленського й українського реєстру нерухомості, зазначає агентство.

Неназваний кримський ріелтор підтвердив агентству, що в подібних комплексах житло зазвичай продавалося (у 2013 році) за ціною 2,5-3 тисячі доларів за квадратний метр.

Чому квартира була продана за ціною, нижчою за ринкову, Reuters з'ясувати не вдалося. На прохання агентства прокоментувати цю інформацію ані Зеленський, ані його дружина не відповіли. Буряк, який, згідно з документами з українського реєстру, продав квартиру, відмовився коментувати ці дані.

У квітні, зауважує агентство, квартира Зеленської виставлялася на продаж в агентстві нерухомості Prichal 82 за ціною 790,7 тисячі доларів. Це, підкреслює Reuters, більш ніж у чотири рази перевищує ціну її купівлі у 2013 році, або еквівалентне 5195 доларам за квадратний метр.

Буряк - колишній депутат Верховної Ради. Щонайкоротше з 2010 року до моменту продажу контрольного пакета акцій в середині 2013 року він разом зі своїм братом Сергієм контролював український Брокбізнесбанк.

Згідно із судовими документами, відзначає Reuters, зараз стосовно декотрих з колишніх керівників цієї організації ведеться кримінальне розслідування. Їх підозрюють у тому, що починаючи з 2012 року вони привласнювали гроші банку.

У рамках цього розслідування, випливає з матеріалів справи, прокурори конфіскували активи двох компаній, підозрюваних в отриманні вигоди від здогадуваного шахрайства.

Обидві фірми - Серединецьке і Сварог-Буковинська - за даними українського реєстру власності, належать і належали на момент шахрайства Олександру Буряку. Сам він коментувати це розслідування Reuters відмовився.

Раніше повідомлялося, що Зеленський повертається в Україну після відпочинку в турецькому Бодрумі, де знаходився зі своєю сім'єю з 26 квітня в п'ятизірковому готелі. В аеропорту Milas-Bodrum у VIP-терміналі його проводжали губернатор Мугли Есенгуль Дживелек і глава виконавчої влади району Мілас Ерен Араслан.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp