Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ про паспортизацію РФ: Юридично нікчемно

1 травня 2019 р., 23:54

МЗС України про російські паспорти

Закордонним дипустановам України доручено "невідкладно інформувати іноземні столиці про "паспортну агресію", повідомляє МЗС.

Міністерство закордонних справ заявило, що Україна не визнає закони щодо спрощеного надання російського громадянства українцям. Про це йдеться в заяві, опублікованій увечері 1 травня.

Таким чином українські дипломати відреагували на підписання президентом Росії Володимиром Путіним закону, що розширює категорії громадян України, які претендують на отримання російського паспорта за спрощеною процедурою.

"Оприлюднений указ президента РФ..., як і всі попередні і можливі майбутні нормативно-правові акти РФ..., були, є і будуть юридично нікчемними, не матимуть жодних правових наслідків і не будуть визнані українською стороною", - йдеться в повідомленні.

МЗС України вимагає від російської сторони невідкладно скасувати всі, як зазначається, протиправні рішення з приводу паспортизації громадян України та усунути "їх негативні наслідки".

Відповідна нота протесту буде невідкладно вручена російському міністерству закордонних справ, наголошується в повідомленні.

Закордонним дипустановам України доручено "невідкладно інформувати іноземні столиці про "паспортну агресію" РФ", підкреслюється в заяві МЗС.

Раніше Корреспондент.net зібрав реакцію політиків і експертів на роздачу російських паспортів.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp