Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Чим козяче молоко корисніше для новонароджених

4 травня 2019 р., 11:00

Користь козячого молока для немовлят

Цей факт підмітили ще з давнини – маленькі дітки добре сприймають суміші та кашки на козячому молоці та мають великі проблеми із животиком, коли куштують їжу на основі молочка з-під корівки.

Сучасні наукові дослідження довели правоту бабусь: козяче молоко насправді в декілька разів корисніше для малюків. Більш того, для немовлят та діточок із слабким імунітетом харчування на основі козячого молока – це рятування від багатьох проблем у майбутньому.

Голландська компанія Kabrita створила особливу лінію дитячих сумішей та каш на основі виключно козячого молока. За відгуками педіатрів та мам, дитяче харчування Кабріта корисне, швидке у приготуванні, смачне та дуже подобається немовлятам.

Молочна біохімія

✓Малеча має не сформований повністю стравохід, тому важка їжа для нього дуже небезпечна. Дослідження науковців довели багато фактів, що підтверджують користь козячого молока.

✓Козяче молоко має мінімум білка альфа-казеїна. Це надважкий для засвоєння елемент більш притаманний звичайному коровячому молоку. Жири альфа-казеїна створюють особливі шароподібні структури – глобули, які злипаются та ускладнюють перетравлення молока.

✓Козяче молоко взагалі не має бета-казеїна, яким просто насичений склад коров'ячого молока – його там 1/10 від загальної кількості білків. Білкові пептиди злипаються із стінками кишківника, ускладнюють засвоєння корисних речовин та зменшують активність метаболізму.

✓Білки козячого молока мають іншу структуру навіть за виглядом: вони схожі на сирні хмаринки, що легко проходять стравоходом. Як результат – малеча рідше зригує.

✓Молоко від кози насичене природними пребіотиками олігосахаридами, що значно покращують перистальтику кишківника та забезпечують створення корисної мікрофлори.

✓Лактоза є в козячому молоці, але її набагато менше, ніж у коров'ячому. Також молоко насичене амінокіслотами, нуклеотидами, полі амінокіслотами, що надважливі для повноцінного розвитку дитячого організму.

Вітамінна «бомба»

Хіміки підрахували, що у порівнянні з коров'ячим молоком козяче має набагато більше важливих вітамінів та мікроелементів:
• на 134% - калія та кальція
• на 110% - міді, селена, ниацина;
• на 80% - вітамінів В1 та В2;
• в 5 разів- вітаміна В12;
• на 30%- вітаміна С;
• в 3 рази- вітаміна РР;
• в 2 рази – вітаміна А.

Дитяче харчування на козячому молоці насичує організм малечі багатьма важливими для розвитку мікроелементами та вітамінами, попереджає проблеми із кишківником, покращує засвоєння їжі.

{g}

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp