Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нова партія В. Гройсмана: чи підтримають її закарпатці?

17 травня 2019 р., 12:34

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман збирається взяти участь у парламентських виборах на чолі нової політичної сили.

Для країни ця кампанія не менше важлива, ніж президентська. Адже якщо на президентських виборах обирають главу державу, то на парламентських – Прем’єр-міністра. Тож, аби продовжити успішні реформи Володимиру Гройсману потрібне своє депутатське крило в парламенті. І чим більше воно буде - тим рішучіші перетворення його команда зможе здійснити. Нещодавно чинний прем’єр привідкрив завісу – він вже почав формувати команду, яка піде з ним на вибори. «Я б хотів, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила, - розповів він. 

- Насправді можу сказати, що зараз шукаю людей, які могли би бути достатньо результативними. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку би було створено не під вибори, а яка би була достатньо організованою структурою з визначеною ідеологію з об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти». 

20% довіри 

Соціологи стверджують, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20% населення. І це поки і є його електоральна база. Варто зазначити, що ще в квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення. 

А на початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%. Високо оцінюють його шанси й експерти-політологи. «Гройсман – молодий, він належить до того ж покоління, що й Зеленський. Вони ровесники, як Арсеній Яценюк і багато інших. Зараз починається епоха людей цього віку. У Володимира Борисовича є стартовий рейтинг, який дозволяє боротися за проходження партії в парламент», - зазначив відомий політолог Володимир Фесенко. 

Чим зумовлений рейтинг? 

Він став можливим завдяки позитивним змінам в країні – в тому числі і завдяки успішним реформам в медицині, освіті, інфраструктурі, децентралізації. Експерти стверджують – за нову політичну силу можуть проголосувати помірковані виборці, які розуміють, що таке популізм і не підтримуватимуть тих, хто обіцяє вже завтра пенсію в тисячу євро. Це також ті, хто розуміє, які зміни в країні вже відбулися і віддають належне «компетентності і стабільності прем'єра». До речі, експертне опитування оцінки роботи Кабміну, проведене «Агентством моделювання ситуацій», показало, що 85,2% з 30 опитаних експертів вважають – загальноекономічна ситуація в країні за три роки діяльності уряду Володимира Гройсмана суттєво покращилася. 

Хто буде представляти команду? 

Процес формування команди вже розпочався по всій країні: на рівні громад, міст, районів і областей. 

Збирають переважно тих людей, які мають здорові думки і розуміють, як їх втілити. Практика засвідчує, що саме така команда, яка генерує ідеї та здатна їх впроваджувати у реальне життя, має всі шанси стати по-справжньому успішною. «В принципі, я ще два роки тому говорив про те, що я буду брати участь у парламентських виборах, - заявив В. Гройсман. - Для чого? Не для того, щоб просто брати участь у виборах або отримати мандат, мене це жодним чином не мотивує. Мене мотивує інше. Я вважаю, що через прийняття правильних рішень, через їх реалізацію, можливо кардинально змінювати ситуацію в країні. 

Для цього потрібно декілька критичних речей: розуміння процесів, досвід і мандат довіри, який дає можливість реалізувати ідеї. Зрозуміло, що через присутність у парламенті можна формувати виконавчу владу і більшість під ідеї». Одним словом, для того, щоб Володимир Гройсман продовжив очолювати уряд і щоб його Кабмін залишався ефективним після виборів, йому потрібна сильна коаліція однодумців та більшість у парламенті. 

Чи підтримають на Закарпатті? 

Хорошу підтримку Гройсману можуть забезпечити у нашому краї. «Це буде дуже цікавий проект, який думає отримає підтримку, - розповів консультант офісу реформ Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша, - В. Гройсман зробив чимало корисного в країні, тому є чимало тих же закарпатців, які охоче приєднаються до його команди або просто підтримають на виборах. Зокрема, ті же представники створених за його каденції ОТГ.

Адже всі вони отримали у свої руки фінансовий ресурс, повноваження, покращену інфраструктуру. Стали жити краще і ці зміни у них асоціюються із політикою В. Гройсмана». Свого часу нинішньому керівнику Уряду вже вдалося досягти подібного політичного успіху у Вінниці. У цьому місті його двічі обирали мером. В. Гройсман зрозумів – без підтримки у міській раді непросто реалізувати все задумане. І на другий термін він йшов із закликом забезпечити підтримку його команди. Отримавши таку підтримку, Володимиру Гройсману вдалося значно пришвидшити позитивні зміни у місті. Тепер слід повторити це на всеукраїнському рівні.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp