Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Київ готує санкції проти російських археологів

30 травня 2019 р., 23:09

Причетні до розкопок у Криму потраплять під українські санкції

Через незаконні археологічні розкопки 28 російських наукових і музейних установ можуть потрапити під санкції.

Міністерством з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України ініційовано введення санкцій до 28 наукових та музейних установ РФ, які проводили археологічні розкопки в анексованому Криму. Про це 30 травня повідомилапрес-служба міністерства.

"Протягом останніх п'яти років Російська Федерація активно проводить незаконні археологічні розкопки. До розкопок залучено ряд провідних наукових і музейних установ Російської Федерації. Активну участь в археологічних розкопках беруть кримські наукові установи, які були незаконно зареєстровані як російські юридичні особи", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що деякі розкопки проходили в рамках будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

"За період 2014 - 2018 років Мінкультури РФ було прийнято понад 90 наказів про видачу дозволів на проведення археологічних розкопок на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя", - зазначили у відомстві.

Раніше РНБО підтримала персональні економічні санкції щодо російських компаній, політиків і депутатів, працівників силових структур за сприяння агресивних дій проти України.

Нагадаємо, 25 грудня Росія розширила санкційні списки щодо українців. Список фізичних осіб тепер налічує 567 осіб, а юридичних осіб 75.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp