Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Помер італійський режисер Франко Дзеффіреллі

15 червня 2019 р., 16:28

Помер Франко Дзеффіреллі

Режисер "Ромео і Джульєтти" і "Приборкання норовливої", володар двох Еммі помер у віці 96 років у своєму будинку в Римі.

Італійський режисер кіно і театру Франко Дзеффіреллі помер на 97-му році життя, у себе вдома в Римі. Про це повідомляє BBC в суботу, 15 червня.

Франко Дзеффіреллі страждав від тривалої хвороби, але в останні місяці його стан погіршився.

Дзеффіреллі мав дві номінації на Оскар, дві статуетки Еммі і нагороду Британської академії кіно-і телемистецтва (BAFTA). Він понад півстоліття присвятив професії - почав знімати кіно відразу після Другої світової війни, де був партизаном Італійського руху Опору, і продовжував випускати фільми аж до нульових.

Він був відкритим геєм і деякий час перебував у відносинах з режисером Лукіно Вісконті.

Він зняв кілька фільмів за п'єсами Вільяма Шекспіра "Приборкання норовливої" (1967), "Ромео і Джульєтта" (1968), "Гамлет" (1990). Він також поставив в театрі "Отелло", "Гамлета", "Багато галасу даремно".

Серед інших відомих його фільмів - "Ісус з Назарета" (1977), "Нескінченна любов" (1981), "Травіата" (1983), "Отелло" (1986), "Воробей" (1993), "Джейн Ейр" (1996), "Чай з Муссоліні" (1999).

Нагадаємо, що раніше помер режисер Георгій Данелія.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp