Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатські правоохоронці відзначили День Прапора та Незалежності України (ФОТО)

23 серпня 2014 р., 09:59

Під час урочистостей молоді правоохоронці одержали свої перші офіцерські погони.

24 серпня виповнюється 23-та річниця Незалежності України. З цієї нагоди в обласному управлінні міліції Закарпаття відбулися урочистості. 

Відкрив святкове зібрання начальник управління кадрового забезпечення УМВС полковник міліції Василь Корсак. Відтак у зал внесли прапор управління, а міліцейський оркестр виконав Гімн України. 


- Визначна дата 24 серпня 1991 року навічно увійшла в історію молодої Української держави, золотою сторінкою її біографії, - звернувся з вітальним словом до присутніх начальник УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Сергій Шаранич. – Вона започаткувала нову епоху в житті українського народу, законодавчо закріпила його вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи, економічного зростання, культурного піднесення. Сьогодні Україна переживає нелегкі часи. На сході держави точаться бойові дії, гинуть українці. Багато співробітників закарпатської міліції також знаходяться в зоні антитерористичної операції, захищаючи мир, спокій та громадський порядок. Тож нам, українцям, як ніколи слід об′єднатися задля захисту України. Це вимагає самовіддачі й дисципліни не тільки на передовій, але і в тилу. Та не було ще жодної війни, після якої не наступив би мир. Так станеться і зараз, наголосив очільник УМВС. 

{g}

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять 18 закарпатських міліціонерів, які загинули при виконанні своїх службових обов′язків: Петра Руснака, Василя Басараба, Юрія Русина, Івана Синька, Івана Мишука, Григорія Шутка, Володимира Іщенка, Василя Меденція, Миколи Баб’яка, Василя Балеги, Юрія Мазара, Степана Прокопця, Андрія Басараба, Йосипа Грошика, Михайла Кедика, Василя Каптура, Олексія Подреза, Івана Мишка. 

Символічно, що саме напередодні Дня незалежності України наш уряд прийняв рішення про відзначення Дня Державного Прапора України. 24 липня 1990 р. на Хрещатику було піднято перший державний символ України. Синьо-жовтий стяг є одним із найважливіших елементів процесу становлення державності, історичним надбанням народу, часткою його культури. З давніх-давен Україну символізують два кольори: жовтий та синій. Синій – це колір чистого неба, а жовтий – як колір полів. І для нашої хліборобної землі таке сприйняття особливо близьке. 

- З нагоди відзначення Дня прапора та Дня незалежності України прийміть щирі вітання та побажання насамперед міцного здоров′я вам, вашим рідним та близьким. Бажаю вам впевнено йти по дорозі життя, обраній за покликом серця. Нехай не міліє джерело вашої віри, надії та любові до рідної землі, додається енергія і впевненість у власних силах і переконаннях. Нехай всюди панує мир, міцніє почуття гордості за свою країну та її незалежність. Слава Україні! – завершив свій виступ полковник Шаранич. 

З нагоди свята Незалежності велику групу закарпатських правоохоронців було відзначено грамотами, подяками та вручено перші офіцерські звання. Зокрема, Почесною грамотою голови Закарпатської ОДА нагороджено капітана міліції Івана Боринського, командира взводу спеціальної роти міліції УМВС, а також ст.лейтенанта міліції Олександра Остапенка, командира взводу роти патрульної служби Ужгородського МВ УМВС. Оголошено подяку прапорщику міліції Іллі Феделещаку з УДАІ УМВС та ст.сержанту Юлію Феліксу з патрульної служби міськвідділу.

Почесними грамотами голови Закарпатської обласної ради нагороджено лейтенанта міліції Василя Штефаня, дільничного Мукачівського МВ УМВС, прапорщика Валентина Гордійчука з патрульної служби того ж підрозділу,ст.сержанта Віктора Жменяка з Чопського відділення міліції, сержанта Івана Сочку з Мукачівського міськвідділу. 

А велика група молодих правоохоронців одержали з рук очільника управління свої перші офіцерські погони. 
СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp