Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Одесу зайшов новий катамаран ВМС США

29 червня 2019 р., 18:29

USNS Yuma може взяти на борт більш як 300 морських піхотинців і близько 550 тонн спорядження, включаючи бронетехніку.

Американський швидкохідний транспортно-десантний катамаран USNS Yuma за ніч перетнув Чорне море і сьогодні вранці зайшов у порт Одеси. Приблизно об 11:00 катамаран ошвартувався біля причалу 1к, повідомляє Думська в суботу, 29 червня.

"Yuma доставив в Україну підрозділ (швидше за все, батальйон) американських морських піхотинців, які візьмуть участь в міжнародних військово-морських навчаннях Sea Breeze-2019", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що незабаром в порт Одеси зайде ще один корабель ВМС США - ракетний есмінець USS Carney DDG 64, який напередодні пройшов Чорноморські протоки.

USNS Yuma - восьмий за рахунком експедиційний швидкохідний корабель класу Spearhead. Спущений на воду в 2016 році, в експлуатації з кінця квітня 2017 року. Довжина 103 метри, ширина 28,5 метрів.

Чотири дизельні двигуни сумарною потужністю 86 тисяч кінських сил розганяють корабель до 43 вузлів (80 км/год). Повна водотоннажність 2400 тонн. Може взяти на борт більш як 300 морських піхотинців і близько 550 тонн різного спорядження, в тому числі бойову техніку і танки. Осадка близько чотирьох метрів, що дозволяє діяти на мілководді. Є вертолітний майданчик.

"Катамаран виглядає дуже незвично для нашого ока. Він зроблений з легкого алюмінієвого сплаву і спеціально не фарбується", - пише видання.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp