Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна святкує 28-й День Незалежності

24 серпня 2019 р., 11:34

У цей день 28 років тому Верховна Рада проголосила Акт незалежності України. З тих пір країна розвивається в статусі незалежної держави.

У суботу, 24 серпня, в Україні святкують День Незалежності. Це свято відзначається щороку на честь прийняття Верховною Радою УРСР в 1991 році Акта проголошення незалежності України - політико-правового документа, який засвідчив новий статус Української держави.У 1991 році, після серпневого путчу в Москві, виходячи з тієї небезпеки, яка нависла над Україною і продовжуючи тисячолітню традицію державотворення, позачергова сесія Верховної Ради республіки проголосила незалежність України і створення самостійної держави - України.

Це означало, що Українська держава має свою неподільну і недоторканну територію, на якій діють винятково Конституція і закони України. Вона сама здійснює захист і охорону своєї державності, гарантує всім своїм громадянам права і свободи, винятково сама розпоряджається своїми природними багатствами, самостійно веде свою економіку, має свою валютно-фінансову систему і грошову одиницю, сама проводить міжнародну політику і встановлює рівноправні відносини із сусідами, сама розвиває науку, освіту і культуру.Наприкінці 1991 року Україна, за всіма формальними точками зору, перетворилася на незалежну державу, яку в цьому статусі в досить короткий термін визнало світове співтовариство. Повну державну незалежність Україна здобула після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність проголосувало 90,32% громадян.Схваливши на всеукраїнському референдумі Акт проголошення незалежності України, народ надав цим документом реальну силу і поклав початок новому етапу розвитку історії держави.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp