Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпаття тепер має нову цікавинку

30 серпня 2014 р., 16:20

Маршрут для туистів відкрили нещодавно.

У серпні у цьому селі на Виноградівщині відбулося урочисте відкриття нового маршруту – «Шлях Пинті». Розташоване на кордоні з Румунією село Новоселиця на Виноградівщині вже давно є обов’язковим для відвідин у списку кожного, хто планує мандрівку Закарпаттям. Гора Фрасин, що знаходиться неподалік, добре відома західноукраїнським скелелазам, а тутешня старовинна церква Успіння Богородиці є одним з найкращих зразків храмової архітектури бароко. Проте місцеві жителі вирішили попрацювати над новим туристичним брендом. Тому 14 серпня в Новоселиці відбулося урочисте відкриття нового маршруту – «Шлях Пинті». 

— Наш рідний закарпатський опришок Пинтя, той самий месник, який зруйнував Хустський замок, в Румунії є національним героєм, — розповідає автор маршруту, спеціаліст відділу туризму Виноградівської райдержадміністрації Валентина Горнецкі. — Його кольчуга зберігається у церкві в місті Баю-Маре, в цьому ж місті знаходиться пам’ятник Пинті. 

Також є свідчення того, що опришок брав участь у відомому повстанні куруців. Тож можна напевно говорити, що Пинтя був реальною особою, яка справді проживала на території Закарпаття. А однією з його криївок була печера в лісах поблизу Новоселиці. Зараз ми домовляємося з колегами по той бік кордону, тож наступного року маршрут має всі шанси стати міжнародним, — зауважила пані Валентина, пишуть Новини Закарпаття. Усі деталі подорожі можна з»ясувати за адресою: valentynagornetski@mail.ru.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp