Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Мукачівщині освяти пам’ятний знак на честь загиблих героїв (ФОТО)

31 серпня 2014 р., 15:43

У церемонії відкриття взяли участь і двоє місцевих хлопців, учасників АТО.

На перехресті автотраси Київ—Чоп та автодороги Кольчино—Пузняківці зійшлося чи не все приміське селище. Поруч зупинилася й чимала автоколона, яка здійснювала автопробіг, присвячений Дню прапора України. Більшість людей у вишиванках. Річ у тім, що на цій завжди велелюдній місцині встановили пам’ятний знак патріотам України. На його гранітній дошці викарбувані слова Тараса Шевченка «Борітеся — поборете…». Поруч з обеліском — флагшток.

Церемонія почалася з освячення прапора України. Право підняти цей символ держави надали селищному голові Миколі Дубу та учасникам АТО на Донбасі Василю Якиму та Денису Віщаку. Після того, як він замайорів на висоті 14 метрів, зазвучав гімн України. Далі священики провели молебень за загиблими в боях на сході держави.

Відкриваючи пам’ятний знак патріотам України, голова Мукачівської райдержадміністрації Василь Пашкуляк зауважив, що дуже символічним є освячення і відкриття обеліска саме в День державного прапора України, адже чимало українських героїв поклали свої голови та пролили кров під синьо-жовтими знаменами. Справжній героїзм вони проявляють і сьогодні.

Зі слів Миколи Дуба, цей обеліск громада Кольчина встановила на честь усіх тих, хто творив і творить історію України: «Як і увесь наш народ, ми схиляємо в скорботі голови перед пам’яттю загиблих героїв і зробимо все можливе, щоб такий жаданий мир настав на нашій рідній землі».


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp