Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Кабміні анонсували реформу Держаудитслужби

22 жовтня 2019 р., 11:49

Відомство очікує масове скорочення: з понад три тисячі співробітників залишаться близько 400.

Кабінет міністрів України планує суттєво реформувати Державну аудиторську службу України і скоротити кількість працівників до 400. Про це у вівторок, 22 жовтня, повідомляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook.

"Ми плануємо істотно реформувати цей орган. Останні кілька тижнів ми займалися функціональним аудитом Держаудиту (звучить іронічно)", - написав Дубілет.

За його словами, зараз там працює 3212 осіб, і вони отримують небезпечно низькі зарплати.

"До чого це може призводити, можете здогадатися. Кількість працівників цього органу буде скорочено до ~ 400", - зазначив Дубілет.

Чиновник також розповів про декілька ключових напрямків реформи.

"Держаудит повинен фокусуватися на серйозному шахрайстві. Ті працівники, які залишаються, повинні бути справжніми професіоналами, які працюють за міжнародними стандартами і ризик-орієнтованим підходом, а не чіплятися до ком", - зазначив Дубілет.

Він зазначає, що зараз відбувається певне дублювання функцій між Держаудитом і Рахунковою палатою, а також Держаудитом і силовими органами.

"Це дублювання треба прибирати", - додав Дубілет.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp