Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді шукають інвестора для створення мережі міського велопрокату

15 листопада 2019 р., 09:15

Метою побудови мережі спільного використання велосипедів в Ужгороді є створення умов для підвищення мобільності мешканців й гостей міста.

Розбудова велоінфраструктури має позитивний вплив на здоров'я мешканців, поліпшення туристичної привабливості міста, екологічної ситуації, а також розвантаження транспортної системи міста.

Мережа спільного використання велосипедів (англ. Bicycle-sharingsystem) – система прокату, що дозволяє орендувати велосипед на одній з автоматизованих станцій, а після поїздки повернути велосипед до будь-якої іншої станції прокату, встановленої в місті. Системи спільного використання існують у більшості великих європейських міст. Їх метою є надання мешканцям, а також туристам міста дешевого велотранспорту для короткочасних нетривалих поїздок.

Основні вимоги до інвесторів – операторів системи велосипедного прокату:
1. Наявність власного обладнання (терміналу, стійок для велосипедів, велосипедів), програмного забезпечення та бек-офісу.
2. Належна якість обладнання для інтенсивного використання в міських умовах, пристосованого до агресивного середовища різних кліматичних умов.
3. Надання послуг має передбачати альтернативні способи оплати, зокрема і:
- за готівку в центрі обслуговування клієнтів;
- за допомогою RFIDкартки (радіочастотна ідентифікація);
- за допомогою SMS-повідомлення;
- за допомогою відповідного додатку, аплікації, сайту.
4. Наявність різних тарифних пакетів, зокрема. погодинний, місячний, сезонний.
5. Можливість абонементної системи надання послуг.
6. Цінова доступність для користувачів.

У свою чергу, міська влада спільно з інвестором готова визначити місця для облаштування мережі спільного використання велосипедів, здійснити адміністративний супровід й забезпечити часткову промоцію для реалізації цього інвестиційного проєкту.

Пропозиції приймаються до 31 грудня 2019 року на адресу Ужгородської міської ради: пл. Поштова, 3, м. Ужгород, 88000, тел. +38 (0312)614098, 612000, e-mail:invest@rada-uzhgorod.gov.ua
Контактна особа: начальник управління економічного розвитку міста – Павло Логвінов.

Ужгородська міська рада

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp