Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатка вирощує екзотику

22 листопада 2019 р., 13:30

На своєму підвіконні.

Урожай лимонів із підвіконня щороку збирає мешканка із Перечинщини Марія Белей.Упродовж 4 років поспіль на підвіконні мешканки із Перечиншини Пані Марії плодоносить тропічний екзот. Кожного року із одного деревцяти газдиня зриває по п’ять-шість лимонів.

Деревцята ще молоді, то ж урожаю наразі не так і багато. І все ж, господиня радіє ароматним плодам.

–Цьогоріч на деревцяти було уже значно більше маленьких лимонів, аніж торік. Але справа у тому, що більшість плодів ще на ранніх стадіях почали осипатись, і в результаті на двох деревцятах чотирирічного віку залишилося по 6 лимонів. Усього 12 штук, – розповідає жінка.

За цей рік лимони вродили уже вдруге. Та аби сьогодні уже радіти хоча і не великому врожаю лимонів у власній оселі, пані Марії довелося провести не один експеримент, аби маленькі деревцята прижились і був результат. І ось, нарешті, зусилля газдині виправдані. Обидва лимони жінка виростила із кісточок у пластикових стаканчиках. Із появою саджанця бажаного розміру, пересадила у невеличкий горшечок.

Пояснює: у велику посудину садити одразу малий саджанець не можна, оскільки деревце не матиме відповідного освітлення і може загинути.

Із першими плодами зрозуміла, що деревцятам на підвіконні дуже подобається: тут є і достатньо місця, аби розростатись, і освітлення прекрасне упродовж цілого дня. А оптимальне освітлення для лимонів – одна із важливих умов.

Поки що, лимони зелені і терпкуваті та за словами жінки до зимових свят уже смакуватимуть дозрілі ароматні екзоти зі свого підвіконня.

Мирослава Головнич,
"Фото автора.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp