Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ольга Травіна: Наша найвідповідальніша місія в житті – бути батьками, які виростять щасливих дітей

18 грудня 2019 р., 18:30

Сьогодні, 18 грудня, у приміщенні ректорату УжНУ відбулося засідання круглого столу «Кожній дитині – родину!», що його організувала служба у справах дітей облдержадміністрації.

Участь у заході взяли заступник голови ОДА Ольга Травіна, начальник служби у справах дітей Світлана Якімеліна, виконавчий директор ГО «Неємія» Тетяна Мачабелі, керівник ГО «Батьківський захист», співавтор навчальної програми «Морально-ціннісні аспекти формування навиків здорового способу життя в старших підлітків» Олександр Соляник; батьки-вихователі, прийомні батьки та начальники служб у справах дітей РДА та міськвиконкомів.
Подібні засідання проводяться службою у справах дітей облдержадміністрації щороку, (починаючи з 2008-го). Батьки-вихователі, прийомні батьки мають змогу познайомитися із змінами в законодавстві, поділитися досвідом виховання дітей в сім’ях, обговорити проблемні питання, отримати фахову консультацію. Цьогоріч батькам-вихователям та прийомним батькам було представлено Регіональний план заходів із реформування системи інституційного догляду та виховання дітей у Закарпатській області на 2019-2026 роки.
Зазначалося, що нині на Закарпатті мешкає 2128 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Більшість з них охоплено сімейними формами виховання. В області функціонують 46 дитячих будинків сімейного типу та 50 прийомних сімей. У поточному році створено три дитячі будинки сімейного типу та одну прийомну сім’ю. До дитячих будинків сімейного типу, прийомних сімей влаштовано 45 дітей.
Учасники засідання прослухали і обговорили виступ О.Соляника «Як порозуміти руйнівну поведінку своїх дітей та вплинути на їх вибір».
– Я переконана, що наша найвідповідальніша місія в житті – бути батьками. Такими, що виростять щасливих і здорових дітей, – звернулася до присутніх Ольга Травіна. – Бажаю вам усім міцного здоров’я, адже лише здорові батьки можуть виростити здорових дітей. Я – мама трьох дітей і постійно у них чомусь вчуся. Ми все життя вчимо своїх дітей, а вони вчать нас. Тож зичу вам успіхів у цьому взаємному процесі, який триває все життя.
Від імені голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка, всього керівництва ОДА дозвольте привітати вас з прийдешнім святим Миколаєм та різдвяно-новорічними святами. Бажаю вашим сім’ям миру, добра, здоров’я і достатку.
Відтак О.Травіна та керівник ГО «Батьківський захист» виконали приємну місію – вручили подарунки ДБСТ з Виноградівського, Ужгородського, Великоберезнянського районів та м. Мукачево з нагоди 10-ї річниці з дати створення.
Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp