Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Лідери ЄС закликали уникати конфлікту в Іраку

8 січня 2020 р., 10:49

Ось такі реалії

Ангела Меркель, Емманюель Макрон і Борис Джонсон вказали на важливість підтримки коаліції з боротьбі з ІД.Канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Емманюель Макрон і прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликали зупинити спалах насильства в Іраку і наголосили на важливості підтримки міжнародної коаліції по боротьбі з "Ісламською державою". 

Про це йдеться в спільній заяві лідерів трьох країн, яку 5 січня опублікував у Twitter офіційний представник кабміну ФРН Штеффен Зайберт."Ми засуджуємо недавні напади на коаліційні війська в Іраку і сильно стурбовані негативною роллю, яку Іран відіграв у регіоні, зокрема за допомогою корпусу Вартових Ісламської революції і загону Аль-Кудс під командуванням генерала Сулеймані", - вказали політики.За їхніми словами, тепер вирішальне значення має припинення ескалації напруженості."Ми закликаємо сторони проявити максимальну стриманість і почуття відповідальності. Спалах насильства в Іраку має бути зупинено <...> Зокрема ми закликаємо Іран утриматися від подальшого прояву насильства і підтримки дій подібного характеру. Ми закликаємо Іран припинити всі заходи, які йдуть урозріз із угодою по атому", - зазначили Меркель, Макрон і Джонсон.Вони також закликали Тегеран забезпечити необхідну підтримку очолюваній США антитерористичній коаліції."Ми підкреслюємо нашу підтримку забезпечення суверенітету і безпеки Іраку. Ми підтверджуємо наші зобов'язання щодо продовження боротьби з ІД. Цьому, як і раніше, надається високий пріоритет. Збереження коаліції в цьому відношенні має велике значення. Ми закликаємо іракські державні органи продовжувати надавати необхідну підтримку коаліції", - йдеться в поширеному документі.Лідери ЄС додали, що продовжать працювати з усіма сторонами, "щоб знизити напруженість у регіоні і забезпечити безпеку".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp