Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Рівіс: Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради в онлайн режимі ухвалила чіткі рішення, які допоможуть закарпатцям боротися з COVID-19

25 березня 2020 р., 17:35

Зазначені рекомендації Координаційної ради надіслано облдержадміністрації та органам місцевого самоврядування області для невідкладного врахування у повсякденній службовій діяльності та неухильної реалізації у складних умовах сьогодення

На засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Закарпатської обласної ради, яке провів очільник облради Михайло Рівіс учора, 24 березня в режимі онлайн, ухвалено важливі рішення з питань протидії поширенню COVID-19, яке й було головним у порядку денному цього засідання.

У рішенні зазначається, що для запобігання зараженню населення коронавірусною інфекцією та для порятунку людського життя, заслухавши інформації керівників рад про проведену роботу на місцях у боротьбі із епідемією, з урахуванням рекомендацій, які були підтримані учасниками засідання у режимі онлайн, члени Координаційної ради вирішили рекомендувати керівникам органів місцевого самоврядування області низку важливих кроків.

Найперше – взяти питання під особистий пильний контроль та продовжувати практику проведення позачергових засідань місцевих рад області щодо виділення коштів на здійснення заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусу, забезпечити економне й ефективне їх освоєння, а у разі невикористання – після завершення протиепідемічних заходів – перерозподілити фінанси на важливі потреби розвитку громад на місцях.

Йдеться також про необхідність підтримати ініціативу обласної ради в онлайн-режимі невідкладно, до завершення епідемії, проводити такі ж засідання на місцях, де обговорити питання чіткого дотримання самоізоляції осіб, які прибули з-за меж України, у разі ігнорування вимог карантину – правоохоронцям притягувати винних осіб до адміністративної відповідальності. Важливо також створювати кризові штаби на місцях і жорстко контролювати виконання карантинних заходів та надавати допомогу одиноким громадянам похилого віку, забезпечувати підвезення медиків, рятувальників і держслужбовців до робочих місць тощо. Необхідно визначити реальні потреби у забезпеченні місцевого населення, ФАПів, амбулаторій відповідними медичними та дезінфікуючими засобами, костюмами індивідуального захисту (одноразові і багаторазові), а також забезпечити медиків, працівників поліції, рятувальників, усіх інших відповідальних осіб, які, незважаючи на всі ризики та труднощі, рятуватимуть людські життя, персональними засобами захисту й дезінфекції, транспортом для доставки до місць роботи та обслуговування викликів сімейних лікарів.

Цим документом рекомендовано обласній державній адміністрації вжити невідкладних заходів щодо: дотримання пріоритетів у фінансуванні із обласного бюджету заходів із протидії COVID-19; акумулювання коштів на здійснення комплексу заходів із запобігання епідемії в краї, а також недопустимостінераціонального використання бюджетних коштів та їх першочергове спрямування на запити медичної галузі краю: сучасні дихальні апарати високого класу, пересувні і мобільні рентгенапарати, костюми індивідуального захисту медпрацівників тощо; створення робочої групи у складі фахівців з питань менеджменту й закупівлі необхідної медичної продукції та забезпечення прозорості цього процесу, враховуючи рекомендації постійних комісій обласної ради з питань: бюджету та охорони здоров’я;необхідності дотримання чітких вимог, ухвалення ефективних рішень в екстремальних умовах, оперативного реагування у кожній ситуації всіх відповідальних осіб.

Зазначені рекомендації Координаційної ради надіслано облдержадміністрації та органам місцевого самоврядування області для невідкладного врахування у повсякденній службовій діяльності та неухильної реалізації у складних умовах сьогодення.

Прес-служба облради

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp