Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Буштинський парк льодовикового періоду розгорнеться на 753 гектари

11 вересня 2014 р., 17:45

Про це стало відомо з розробленого проекту рішення про його створення.

Департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації розроблено проект рішення обласної ради про створення ботанічного заказника місцевого значення „Буштинський парк льодовикового періоду” у Тячівському районі.

Загальна площа об’єкту природно-заповідного фонду – 753,05 га. До складу входять 289 га лісових земель філії „Тячівське лісове агропромислове господарство” ДП „Закарпатське обласне управління лісогосподарських агропромислових господарств” та 291 га нелісових земель Буштинської селищної ради, а також 173,05 га Новобарівської сільської ради без вилучення площі від землекористувачів.

Рішення підготовлено відповідно до статей 25, 26, 51-53 Закону України „Про природно-заповідний фонд України”, пункту 38 Програми перспективного розвитку природно-заповідної справи та екологічної мережі Закарпатської області на 2006-2020 роки, затвердженої рішенням Закарпатської обласної ради від 12 січня 2006 № 695, пункту 25 цілі 5 „Припинення втрат біологічного та ландшафтного різноманіття і формування екологічної мережі” регіонального плану дій з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області на 2013-2015 роки, затвердженого розпорядженням голови Закарпатської обласної державної адміністрації від 22.11.2012 № 622.

Проект рішення про створення ботанічного заказника місцевого значення „Буштинський парк льодовикового періоду” розроблено відповідно до наукового обґрунтування з метою охорони та збереження унікального болотно-лісового комплексу урочища „Дуброва” в околиці смт. Буштино Тячівського району що є реліктовими залишками останнього льодовикового періоду у пізньому гляціалі.

З проектом рішення можна ознайомитися тут.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp