Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ПЦУ відмовилася від загальних посвят на Великдень

11 квітня 2020 р., 10:55

Паски будуть святити за місцем проживання в невеликих населених пунктах і на місцях виробництва та продажів.

Священний Синод Православної церкви України прийняв рішення відмовитися від загальних посвят під час Великодня в храмах і на прихрамових територіях. Про це йдеться в рішенні Священного Синоду, оприлюдненому на сайті ПЦУ в четвер, 9 квітня.

"З огляду на заборону масових релігійних заходів - звичайні загальні посвячення верби і великодніх страв для мирян у храмах і на прихрамовій території не проводити, щоб не допускати скупчення людей", - йдеться в рішенні Синоду.Разом з тим, у невеликих населених пунктах буде здійснюватись освячення великодніх страв за місцем проживання мирян, а також у місцях їх виробництва і продажу.При цьому в ПЦУ відзначили, що не забороняють мирянам індивідуально приходити в храм у позабогослужбовий час.Також Синод переніс відвідування священнослужителями і віруючими кладовища в поминальні дні після Пасхи на Троїцьку батьківську поминальну суботу - 6 червня.Раніше на цьому тижні президент Володимир Зеленський і митрополит Київський і всієї України Епіфаній обговорили проведення богослужінь у період карантину, а також особливості святкування Великодня в нинішньому році.Нагадаємо, що раніше Зеленський закликав проводити богослужіння онлайн. Людям дуже потрібна віра, але зараз потрібно мінімізувати поширення вірусу, зазначив глава держави.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp