Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Європі продовжили карантинні заходи

17 квітня 2020 р., 08:39

У Британії карантин продовжили на три тижні. У Португалії надзвичайний стан продовжили до 2 травня, а в Румунії - до 14 травня.

У ряді країн уряди продовжують карантинні заходи через коронавірус. Про це повідомляють місцеві ЗМІ в четвер, 16 квітня.Зокрема, Великобританія продовжує карантин ще на три тижні, пише BBC."Якщо я почну давати вам штучні і довільні тимчасові рамки, це стане найбільш безвідповідальною річчю, тому я не можу цього робити", - заявив глава британського МЗС Домінік Рааб, який тимчасово заміщає прем'єр-міністра Бориса ДжонсонаРааб посилається на індикатори ефективності заходів соціального дистанціювання, але додає, що в Британії рівень зараження ще не знизився настільки, наскільки потрібно."Будь-яка зміна заходів соціального дистанціювання зараз може загрожувати значним збільшенням інфікування", - резюмував Рааб.У свою чергу в Португалії до 2 травня продовжили надзвичайний стан, передаєSentinel & Enterprise. Однак, залежно від того, як буде розвиватися пандемія і з урахуванням досвіду інших європейських країн, у травні можуть послабити обмеження і частково відкрити компанії та установи.Нарешті, в Румунії надзвичайний стан було продовжено до 14 травня, інформуєRomania Insider. Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що поки немає ніяких ознак уповільнення пандемії всупереч безпрецедентним обмеженням. При цьому в уряді все ж сподіваються, що після 15 травня навчальні заклади зможуть відновити роботу.Нагадаємо, що Японія вводить режим НС по всій країні через пандемію. Влада ввела режим НС по всій країні, щоб знизити потоки людей на "золотий тиждень" - період свят наприкінці квітня - початку травня.Також повідомлялося, що в Грузії посилили карантин. До 21 квітня заборонено пересуватися на власних автомобілях і перебувати у приміщеннях без маски. Штрафи за порушення - до 130 тисяч у гривневому еквіваленті.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp