Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті знову знайшли боєприпаси часів Першої та Другої світової війни

6 травня 2020 р., 08:25

Закарпатські піротехніки знищували боєприпаси воєнних часів

Щовесни закарпатці продовжують натрапляти на іржаві відголоски минулої війни. Таке враження, ніби ті небезпечні залишки боїв усіяні в лісах, при дорогах і на нивах. Хоча лінія фронтів пролягала не скрізь.

Але з часів минулих воєн -- і Першої, і Другої світових -- у землі ще залишилося багато вибухонебезпечних знахідок. І коли сходить сніг, люди починають виявляти в різних куточках Закарпаття металеві болванки, "начинені" самою смертю. Але якщо все робити правильно -- не чіпати, не залишати місце знахідки та відразу ж викликати фахівців-піротехніків -- біди не трапиться.

Саме так і зробили обережні громадяни, які натрапили на боєприпаси в лісі, в урочищі Шипот, що в селі Тур'ї Ремети Перечинського району. А вже фахівці групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення вилучили боєприпаси (на знімку) та після додаткового обстеження території знищили на військовому полігоні.

Небезпечними знахідками, кажуть рятувальники, виявилися мінометна міна й артилерійський снаряд калібру 82 та 152 мм відповідно.

Василь НИТКА.

Ужгород.

Фото облДСНС.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp