Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Обласна комісія схвалила перелік соціальних об’єктів, що фінансуватимуться з ДФРР

8 травня 2020 р., 09:40

На порядок денний винесено питання щодо визначення переліку проєктів, уточнення розподілу коштів, які виділено для Закарпаття з ДФРР

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров провів засідання комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2020 році. До участі в ньому долучилися заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк, представники облради – депутат Мирослав Білецький, Ернест Нусер та керуючий справами виконавчого апарату Юрій Гузинець, керівники департаментів фінансів, економічного розвитку і торгівлі ОДА, голова громадської організації «Спілка підприємців Закарпаття» Михайло Гриньо, голова Правління Закарпатського регіонального відділення Українського Союзу промисловців і підприємців Олексій Кіндрат та ін.
На порядок денний винесено питання щодо визначення переліку проєктів, уточнення розподілу коштів, які виділено для Закарпаття з ДФРР.
Як поінформував начальник управління стратегічного планування та моніторингу соціально-економічного розвитку департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Любомир Багрій, доведений обсяг фінансування для Закарпатської області складає 186,5 млн грн, з яких 108,7 млн грн – перехідні 14 проєктів та 77,7 млн грн – залишок коштів на конкурс.
Посадовець озвучив, які проєкти включено до перехідних. Зокрема, капітальний ремонт лікувального корпусу з провадженням заходів з енергозбереження Свалявської ЦРЛ з обсягом фінансування за рахунок ДФРР 8,4 млн. Далі – реконструкція будівлі дитячого садочка в с.Тарасівка, що на Тячівщині, для розміщення дошкільного навчального закладу. Цьогоріч для завершення цього проєкту необхідно 5 млн грн. Наступний об’єкт – добудова лікарської амбулаторії з перепрофілюванням під навчальний заклад Тернівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Тячівського району. Для завершення будівництва треба понад 4,7 млн грн.
Відтак, сума коштів для 17 перехідних проєктів складає 126,9 млн грн. Для переможців конкурсу «Всеукраїнського громадського бюджету» в межах фінансування бюджетної програми ДФРР у 2020 році передбачено 1,8 млн грн. Залишок коштів, які будуть спрямовані на конкурсних засадах – 57,6 млн грн, враховують пріоритети Бюджетного Кодексу України та Програми Президента України «Велике будівництво».
Насамкінець Любомир Багрій повідомив, що залишок коштів буде розподілено серед 6 проєктів, з яких половину на спортивну інфраструктуру (29,9 млн грн), інну половину – енергозбереження у закладах освіти та охорони здоров’я (27,7 млн грн). Посадовець підкреслив, що перевага надається школам, дитсадочкам та спортмайданчикам. Підхід комісії під час конкурсного відбору – найвищі бали та значимість обєктів, які заплановано здати в експлуатацію до кінця цього року.
Олексій Петров наголосив, що зараз першочерговим є завдання підготувати повний пакет документів по всіх об’єктах, що увійшли до переліку, для подання на розгляд Мінрегіону. Він також підкреслив, що на вимогу Уряду до 5 травня п.р. всі ОДА мають подати визначені проєкти, схвалені обласною комісією.
Розглянувши та обговоривши запропонований перерозподіл, члени комісії підтримали його більшістю голосів. Прес-служба ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp