Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Більше двох сотень мешканців Свалявщини скористались правом на податковою знижкою

16 вересня 2014 р., 18:25

Наразі їм вже повернуто 204 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб.

З початку 2014 року своїм правом на отримання податкової знижки скористалися 212 мешканців Свалявского району.

Нагадаємо, що для отримання податкової знижки необхідно звернутися до податкової інспекції за місцем обліку та надати заповнену декларацію з відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання). Сюди відносяться пожертви та благодійні внески неприбутковим організаціям; кошти, сплачені на користь навчальних закладів; витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини; суми витрат на сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя та проценти, сплачені за іпотечним кредитом; витрати, пов’язані з переобладнанням транспортного засобу, а також витрати на сплату видатків на будівництво чи придбання доступного житла.

Громадяни, які навчаються в декількох навчальних закладах України, також мають право скористатися податковою знижкою на навчання. Водночас, Податковим кодексом України не передбачено права на податкову знижку в частині витрат у вигляді суми коштів, сплачених платником на користь закордонних закладів освіти.

Нагадуємо, що правом на податкову знижку за витратами понесеними у 2013 році, можна скористатися до кінця 2014 року. Якщо ж платники податків у поточному році не скористаються правом на нарахування податкової знижки, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.
За матеріалами Свалявської ОДПІ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp