Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як Закарпаття солдатів зустрічало (ФОТО)

10 липня 2020 р., 16:05

Все для героїв

128 окрема гірсько-штурмова закарпатська бригада виконувала завдання протягом близько 8 місяців на Докучаєвському напрямку в Донецькій області. Це була сьома ротація за час російсько-української війни.

Урочистості з приводу повернення солдатів додому пройшли у Мукачеві, Ужгороді та Виноградові: солдатам вручили почесні грамоти, путівки до санаторних закладів та цінні подарунки.

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров привітав військових у Мукачеві:

«Вітаю 128 гірсько-штурмову бригаду із успішним виконанням бойового завдання і поверненням на місце постійної дислокації!

Спочатку російсько-української війни ви боронили кордони нашої держави на сході України. Немає такого місця на військовій мапі Операції об’єднаних військових сил, де б не була бригада. Ми усі пам’ятаємо Дебальцівський плацдарм, пробиття коридору у Луганський аеропорт і утримання рубежу Донецького аеропорту.

Схиляємо голови за померлими.144 військових загинули на сході України.

Є серед бійців бригади ті, хто отримав найвищі нагороди держави – звання Героя України. На жаль, і посмертно.

Сьогодні люди, які носять військову форму, заслуговують на повагу, є взірцем українського суспільства. Їм довіряють. Будь-яка держава має формувати міцну й потужну армію, щоб не зіштовхнутися із проблемою обороноздатності.

У 2014 році авантюрне військово-політичне керівництво Кремля отримувало довідки про те, що української армії не існує, що військова кампанія, яка називається «руська весна», буде блискавична і безболісна.

Почекайте – відповіли українці.

І дали відсіч!

Лем ми!– відповіла 128 бригада. Тільки ми – відповіли українці, угорці, русини, румуни, словаки....

Хочу подякувати усім бійцям воїнам, які зі зброєю у руках захищають нашу Україну, наше мирне життя. Дають нам можливість будувати, виховувати наших дітей. Користуючись нагодою, хочу подякувати вашим родинам за те, що вміють терпіти і чекати. Хочу подякувати ВАМ!

Слава і честь українській армії!

Слава 128 гірсько-штурмовій бригаді!

Слава Україні!»

Бригада виконувала бойові завдання. Попри постійні провокації ворога, та подекуди його відверто злочинну поведінку та порушення домовленостей щодо дотримання режиму тиші, хлопці і дівчата достойно проявили себе. Багато нагороджено відомчими нагородами та відзнаками Командувача ООС тощо.

На ділянці фронту, яку тримала бригада, відстань між нашими та ворожими позиціями сягала від кількасот метрів до майже двох кілометрів.

Попри відносно довгу ротацію, що включала в себе осінь, зиму, весну та літо, військовослужбовці бригади в повному обсязі забезпечувалися харчуванням, амуніцією та уніформою відповідно до сезону.

Проте, нарешті наші солдати вдома. Їх прийшли вітати близькі та рідні, друзі та знайомі. Особливо раділи діти, міцно обіймаючи батьків.

В Ужгороді солдат привітав перший заступник голови ОДА Олег Коцюба:

«Я хотів би вас щиро привітати з поверненням. Славетні воїни, славетна історія, славетні військові традиції, традиції мужності, честі, служіння українському народові.

З перших днів російської агресії військовослужбовці бригади стали на захист батьківщини. І виконували з честю бойові завдання до цього часу. Ми вшанували пам’ять загиблих – надто висока ціна. Але я впевнений, що їхні імена закарбовані у ваших серцях. І вони надихатимуть вас, згуртовуватимуть у виконанні нелегких бойових завдань.

Окремо я хочу привітати і ваші родини. Немає більшої радості, ніж бачити своїх близьких, які повернулися живими і неушкодженими. Тому я сподіваюся, що вони надихатимуть вас на продовження шляхетного виконання бойових завдань.

Хочу побажати гарного відпочинку і сподіваюся, що ваша мужність, ваша честь, ваша відвага ознаменує єдність, процвітання України і нашу спільну перемогу.

Честь маю!

Слава Україні!»

128 ОГШБр – єдина бойова бригада з Закарпатської області. За час ротації маємо одну втрату: у шпиталі через важке поранення помер командир бригади – полковник Євген Володимирович Коростельов. Це сталося 19 листопада минулого року. Йому був 41 рік. Світла йому пам’ять.







Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp