Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді навчатимуться фінляндські клірики

18 вересня 2014 р., 13:11

З великою радістю та духовним піднесенням іноземні студенти відвідали православні святині Києва та Закарпаття.

У новому 2014-2015 н.р. студентський склад Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія Карпатського університету поповнився і студентами із Фінляндії. Належать вони до лона автономної Фінляндської Православної Церкви Константинопольського патріархату. На базі УУБА-КаУ вони виявили бажання здобувати вищу богословську освіту за міжнародною програмою двох дипломів.

Серед них і студент духовної семінарії Фінського Східного університету Ієремія Кетоло.

Цікавими є погляди, думки молодого фінського семінариста, з яким ми зустрілись під час його перебування в Ужгороді, на роль та місце Церкви в сучасному житті. У Фінляндії більшість її громадян сповідують лютеранство. Православна Церква здобула статус автономії від Вселенського патріархату тільки у 1923 році після першої світової війни. На державному ж рівні визнана тільки у сімдесяті роки минулого століття, зауважив Ієремія.



Сам народився у православній сім'ї, з дитинства відвідував Церкву, читав релігійну літературу, співав у церковному хорі. Відтак вирішив у майбутньому стати священиком. Студентів у семінарії всього 50. Але вчитися цікаво, особливо досліджувати історію Церков різних народів. Україною також зацікавився . Багато чув, читав. Про сучасний стан Православної Церкви в Україні багато нового довідався у цей приїзд, в прямих розмовах з науковцями і духовенством. З великою радістю та духовним піднесенням відвідав православні святині Києва та Закарпаття. Цікавим для нього і стало спілкування з ректором УУБА-КаУ архімандритом Віктором (Бедь) як на церковні теми, так і на світські проблеми. Бог же, як зауважив Ієремія, у нас один. І всі ми маємо служити Йому і вірою, і правдою.

Зустрічі з студентами-богословами і викладачами Ужгородської української богословської академії тільки підтвердили правильність його вибору щодо навчання за міжнародною програмою двох дипломів та закріпила позитивні враження від України, її привітних людей.

Здивувала і зачарувала закарпатська природа, велич та краса карпатських гір. Сама атмосфера тут божественна, надихає на позитив. І ще є одна перевага - після закінчення магістратури УУБА-КаУ здобута освіта і диплом визнаються у будь-якій країні Європи, зокрема і у Фінляндії. А це – широка перспектива.

Прощаючись, фінський студент сказав, що неухильно молитиметься за Україну, за те, щоб був у нас спокій та мир.

Прес-служба УУБА - КаУ


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp