Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород заполонили... молитва і мир (ФОТО)

19 вересня 2014 р., 12:41

Саме молитва і мир згуртували нині ужгородців.

«Боже великий, єдиний, нам Україну храни», – лунало сьогодні, 19 вересня, на площі Театральній в Ужгороді. Науково-педагогічні працівники та слухачі курсів Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти розучили молитву в рамках Всеукраїнської освітньої кампанії «Голуб миру», присвяченої Міжнародному дню миру. Всі хористи були вбранні у національні вишивані сорочки. Попри те, що акція проводилася в робочий час, спільно помолитися прийшло багато ужгородців.



Старший викладач кафедри суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти інституту післядипломної освіти Марія Жабляк розповіла, що така акція проходить у всіх областях України, сьогодні молитву співають і в Мукачеві.



Молитву «За Україну» вибрали через те, що вона є церковним гімном нашої країни, музика цієї композиції – авторства Миколи Лисенка, слова – Олександра Кониського. У всіх українських школах її вивчають діти сьомих класів.
Захід провели за сприяння Міністерства освіти і науки та департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА.

Міжнародний День Миру щорічно відзначається 21 вересня.

7dniv.info


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp