Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатці мають змогу "прогулятися" сторінками книги Кузана "Три по сто" (ФОТО)

25 грудня 2020 р., 13:44

Продовжуємо розповідати про книги, які було видано коштом обласного бюджету у рамках Програми підтримки творів місцевих авторів, популяризації закарпатської книги та сприяння книгорозповсюдженню.

Цього року на реалізацію Програми з обласного бюджету виділили 700 тис. грн. За підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА за ці кошти видано 14 книг закарпатських авторів. Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Олексія Петрова, 3600 примірників цих книг передали бібліотекам навчальних закладів і закладів культури області, Закарпатському обласному осередку НСПУ та ін.

{g}

На черзі нова поетична збірка Василя Кузана «Три по сто», що побачила світ у Всеукраїнському державному видавництві «Карпати» (м. Ужгород). Видання загальним накладом 250 примірників вийшло коштом обласного бюджету (27 тис. грн) та за підтримки департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА.

Це книга про людські стосунки Чоловіка і Жінки, Жінки, яка стала другом. За словами автора післяслова Дмитра Дроздовського, збірка «Три по сто» – історія про загублений і віднайдений рай для чоловічої душі. Це історія досвіду кохання, спосіб самопізнання й віднаходження близькості сердець.

Василь Кузан презентував збірку «Три по сто» на традиційній книжковій виставці-ярмарку «Книга-фест 2020», яку організував департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Закарпатської ОДА. Нагадаємо, захід для читачів, авторів та видавців відбувся протягом 18 – 20 вересня.

Довідка

Василь Кузан – український поет, журналіст, член Національної спілки письменників України, голова Закарпатської обласної організації НСПУ, експерт Всеукраїнського рейтингу «Книжка року». Автор 22 книжок, зокрема «Загублене мовчання», «Демони дівочих дегустацій», «Верлібрідо», «Золото Карпат», «Сингулярність» та сенсаційного роману «Експрес-наречений». Василь Кузан – автор понад сотні текстів пісень, які виконують народні артисти України, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, премій ім. Ф. Потушняка, Ю. Яновського, Я. Дорошенка, П. Куліша.

За рахунок коштів обласного бюджету цього року в Закарпатській області видано 14 творчих проєктів (книжок) місцевих авторів на суму 700 тис. грн: Лідія Повх «Крапля меду», Петро Ходанич, Михайло Ходанич «Дерев’яна пластика Закарпаття», Ірина Густі «Світ живої любові», Павло Федака «Закарпатська Просвіта у постатях її діячів 1920-2020», Василь Химишинець «А сонце струшує проміння», Надія Панчук «Запізнілі нейтрони», Дмитро Кешеля «Птахи кольорових снів», «Юлій Сташко. Графіка», «Ігор Панейко. Малярство. Графіка. Театр», Семен Панько «Вибрані твори. Коли засвічувалися віщі вогні», Василь Кузан «Три по сто», Іван Коршинський «Про незабутнє», Софія Малильо «Кухоль щастя», Іван Хланта «Співаночки мої милі».

Прес-ценр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp