Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нові можливості для співпраці та партнерства: відбувся віртуальний круглий стіл між чеськими та закарпатськими громадами (ФОТО)

26 грудня 2020 р., 14:22

Нещодавно між міськими (селищними, сільськими) головами Закарпаття (Україна) і Чехії відбувся віртуальний круглий стіл.

З чеської сторони участь у круглому столі взяли голови таких міст і сіл як Йіглава, Новє Мєсто на Мораве, Врхлабі, Охоз у Брна, Желєзне. Від Закарпаття – Ужгород, Тячів, Перечин, Великий Березний, Поляна та Колочава. Модераторами заходу стали представник Асоціації міст і сіл Чеської Республіки Ян Легейчек та виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша.

Під час круглого столу кожен із учасників мав нагоду представити власне місто, селище чи село, розповісти про його історію, специфіку та особливості, поділитися власним досвідом міжнародного співробітництва з містами-побратимами. Проте основною темою круглого столу стало встановлення партнерських зв’язків між чеськими та закарпатськими громадами – учасниками даної ініціативи. Основними сферами, де бачать актуальну співпрацю як громади нашого краю, так і громади Чеської Республіки, стали туризм, інфраструктура, освіта і медицина. Встановлення нових партнерств і побратимств, розширення форм співпраці між Чехією і Закарпаттям є одним із завдань проєкту, заходи якого вимушено проходять у віртуальному режимі через пандемію COVID-19.

«Попри те, що наша область не має спільного кордону з Чеською Республікою, ми маємо короткотривалу, але доволі славну спільну історію з того часу, коли Закарпаття перебувало у складі Чехословаччини. Це закарбувалося достатньо сильними ментальними зв’язками та дружніми почуттями одне до одного, які маємо перетворювати у активну співпрацю та побратимство між громадами, а також численні спільні й успішно реалізовані проєкти» – зазначив виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ Олег Лукша.

Це вже другий онлайн-захід між чеськими та закарпатськими громадами, організований Асоціацією міст і сіл Чеської Республіки та Закарпатським регіональним відділенням Асоціації міст України в рамках проєкту «Співпраця з метою посилення повноважень місцевих та регіональних органів влади для кращого управління та більш ефективних результатів розвитку у країнах-партнерах ЄС». 5-6 жовтня 2020 р. успішно пройшов віртуальний семінар між місцевими радами та розвитковими організаціями Чехії та Закарпаття, яке Асоціація міст і сіл Чеської Республіки обрала в якості пілотного регіону в Україні, як партнера ЄС.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp