Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Закарпатське РВ АМУ співпрацюватиме з Регіональним центром безоплатної правової допомоги мешканцям громад

24 квітня 2021 р., 13:00

Варто знати

Закарпатське РВ АМУ нещодавно підписало Меморандум про співпрацю з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БПД) у Закарпатській області (директор Попадинець В.Ю.). Аналогічну роботу на центральному рівні проводить Асоціація міст України зусиллями співпраці координатора заходів АМУ Олександра Лашка з Координаційним центром з надання правової допомоги у м. Києві. Метою такої співпраці є консолідація і координація дій, спрямованих на забезпечення законних прав та соціальних гарантій громадян, що проживають у територіальних громадах України.

В кожній територіальній громаді, як показує практика, значна частина письмових і усних звернень та візитів громадян до міської (селищної, сільської) ради якраз і спричинена імовірними порушеннями прав та соціальних гарантій громадян, які шукають справедливості насамперед у своїй міській (селищній, сільській) раді. Часто для вирішення (чи правового роз’яснення, консультації, поради, рекомендації) проблем, з якими звертаються мешканці громад, їм достатньо відразу отримати високопрофесійну правову допомогу досвідченого юриста, причому, безоплатну допомогу. Саме про таку безоплатну правову допомогу йшлося на запланованому разом із координатором АМУ та фахівцями Регіонального та районних центрів з надання безоплатної вторинної допомоги онлайн-семінарі, який відбувся 20 квітня 2021 р. за участі понад 25 представників рад територіальних громад Закарпаття.

Зі вступними словами та побажаннями учасникам заходу виступили: Сергій Ющишин – заступник директора Координаційного центу з надання правової допомоги (м. Київ), Олег Лукша – виконавчий директор Закарпатського РВ АМУ, Олександр Лашко – координатор заходів АМУ. Цікавими, інформативними та змістовними були виступи-презентації як директора Регіонального центру БПД у Закарпатській області Василя Попадинця, так і його колег – директорів Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів БПД – відповідно, Михайла Давиденка, Костянтина Молнара та Аліси Богдан. Чітко модерувала проведення онлайн-семінару Марина Лугиня – начальник відділу управління зовнішніх зв’язків Координаційного центру з надання БПД (м. Київ). Підвівши підсумки заходу, вона висловила впевненість, що співпраця АМУ і місцевих рад територіальних громад на Закарпатті з Регіональним та місцевими центрами БПД обов’язково буде результативною у різних сферах правової допомоги громадянам. Зокрема, і у вирішенні накопичених проблем землекористування в умовах вступу у дію з липня поточного року нового земельного законодавства.

Схожі новини

Як на Закарпатті вирішити проблему кваліфікації посадовців у радах територіальних громад
Олег Лукша: «Доля Карпатського Єврорегіону нині залежить від справжніх еліт і громадськості Закарпаття»
АМУ розпочинає серію вебінарів для органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами
Чому Закарпаття знову має стати українським центром Карпатського Єврорегіону?
У Тячеві місцеві громади прозвітували про піврічну діяльність (ВІДЕО)
Депутати Закарпатської облради підтримали конкурс ініціатив місцевих карпатських громад
Наступний рік стане останнім для добровільного об’єднання громад – експерт Володимир Феськов
Громади Закарпаття мають найближчим часом отримати більше 21 млн. субвенції на соціально-економічний розвиток
До уваги закарпатських громад: АМУ презентувала Практичний посібник із земельних питань
Закарпатські громади можуть позбавити права контролю за працею

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp