Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вісім природно-заповідних установ Карпат отримають автомобілі

27 травня 2021 р., 10:30

Незабаром

28 травня об 12 годині у Мукачево, вул. Автомобілістів 3В, вісьмом природно-заповідним установам Карпатського регіону буде передано повнопривідні автомобілі для загальної та природоохоронної діяльності в рамках проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», що фінансується урядом Німеччини.

Для здійснення загальних та природоохоронних функцій природно-заповідним установам необхідний надійний та прохідний транспорт. В багатьох випадках працівники служби держохорони користуються приватними автомобілями або долають великі відстані пішки. Це знижує ефективність та результативність роботи служби держохорони та іншого персоналу.

Саме тому, в рамках українсько-німецького проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» восьми цільовим природно-заповідним установам Карпатського регіону буде передано 10 повнопривідних автомобілів з високим кліренсом Renault Duster. Цьогоріч заплановано передачу ще 31 автомобіля типу пікап.

Учасники події:

- Заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, Олександр Краснолуцький [онлайн]

- Надзвичайний і Повноважний Посол Німеччини, Анка Фельдгузен [онлайн]

- Голова Закарпатської обласної ради, Олексій Петров

- Голова Мукачівської державної районної адміністрації, Едгар Токар

- Директор Департаменту природно-заповідного фонду Міндовкілля, Едуард Арустамян

- Керівник проєкту «Підтримка природно-заповідних територій в Україні», Міхаель Бромбахер

- Директор Карпатського національного природного парку (НПП), Верховинського НПП, Вижницького НПП, Яворівського НПП, Ужанського НПП, НПП «Синевир», природного заповідника «Горгани» та Карпатського біосферного заповідника

В рамках проєкту також передбачено закупівлю уніформи для працівників служби держохорони цільових природно-заповідних установ, розроблення планів організації територій, будівництво та реконструкція основних будівель, створення бази даних кадастру природно-заповідного фонду, робота з місцевими мешканцями, розвиток екотуризму тощо.

Контактна особа – Христина Мисак, 096 20 37 257, mysak@snpa.in.ua.

Акредитація журналістів: https://forms.gle/FRJEtQr6iFwEmC5L8

Довідка про проєкт

Проєкт «Підтримка природно-заповідних територій в Україні» реалізовується з метою збереження природних багатств України. Він впроваджується в рамках Німецького Фінансового Співробітництва (ФК) і фінансується німецьким Міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) через Кредитну Установу для Відбудови KfW у розмірі 14 млн. євро грантових коштів.

Проєкт впроваджується міжнародним консорціумом у складі AHT GROUP AG (керівництво), Дунайсько-Карпатської програми WWF International та Франкфуртського зоологічного товариства. Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України несе відповідальність за загальну реалізацію проєкту.

Цільові території проєкту: Карпатський національний природний парку (НПП), Верховинський НПП, Вижницький НПП, Яворівський НПП, Ужанський НПП, НПП «Синевир», природний заповідник «Горгани» та Карпатський біосферний заповідник.


Детальніше про проєкт: snpa.in.ua.








Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp