Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді хочуть знищити зелену зону. Жителі на Грушевського протестують

18 серпня 2021 р., 11:00

Мешканці багатоквартирного будинку ОСББ "Грушевського39» зібрали підписи та закликають місцеву владу не дати знищити зелену зону на прибудинковій території, яких у місті й так небагато.

На землю, за словами мешканців, претендує «Водоканал», який ніби планує будувати водонасосну станцію. Насправді, каже Світлана Двірник, голова ОСББ "Грушевського39» прибудинкову територію хочуть забудувати багатоповерхівкою.

«Справа розвивається за відпрацьованою схемою: земля виділяється міськрадою якомусь держпідприємству для виробничих питань. Деякий час вона простоює без руху. Потім тихенько змінюється призначення і віддається якомусь "іванову" під будівництво житлового фонду, - каже Світлана Двірник. - У нашому випадку це виглядає так: "Водоканал" в особі керівництва просить міськраду виділити йому частину нашої прибудинкової території для будівництва якоїсь міфічної підстанції для потреб підкачування води або встановлення якоїсь водної системи. Далі земля якийсь час простоює, змінюється призначення і вже якийсь «іванов» будує там багатоповерхівку».

Побоювання жителів не безпідставні, бо одну багатоповерхівку у дворі вже звели. «При будівництві першої багатоповерхівки була захоплена певна частина угорської гімназії. Потім, дивним чином за бюджетний кошт територію виклали новою бруківкою і перейменували на прибудинкову територію цієї ж багатоповерхівки. При цьому був захоплений спортивний майданчик ОСББ сусіднього будинку, де облаштована тією ж бруківкою парковка новобудови. І на все це з б’юджету міста було використано 197 тис. грн, навтіь не з кишені забудовника», - каже Світлана Двірник.

Мешканці закликають підтримати їх і не дати захопити прибудинкову теориторію. Наразі у дворі очікують виїзну земельну комісію.



Ужгородський прес-клуб

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp