Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як вихованці «Дороги життя» виборювали «Право на життя» (ФОТОРЕПОРТАЖ)

29 вересня 2014 р., 09:20

Днями у Києві відбувся перший Всеукраїнський марш миру людей з інвалідністю «Право на життя», у якому взяли участь 2700 осіб з вадами здоров’я, 250 з них - візочники.

Протягом кількох годин Хрещатиком крокували люди з особливими потребами зі всіх куточків України: Черкащини, Сумщини, Івано-Франківщини, Полтавщини,Рівненщини, Миколаївщини, Одещини, Хмельниччини, Вінниччини, Київщини, Донеччини, Луганщини, Дніпропетровщини та Закарпаття.



Наш край на заході представляли вихованці та працівники МСРЦ «Дорога життя», всі вони дружньо крокували головною вулицею столиці разом зі своїми товаришами з інших міст. Організатором першого в історії держави маршу за мир «Право на життя» стала Національна Асамблея інвалідів України, котра гостинно прийняла у столиці усіх учасників мирної ходи.

Протягом усього маршу колону очолювали дефлімпійці на візках, котрих вважають гордістю країни – Михайло Ткаченко та Людмила Павленко. Учасники дійства голосно вигукували патріотичні гасла на кшталт: «Україні – мир!», «Ні війні!», «Україна – єдина!», «Право на життя».

Того ранку столицю накрила хвиля справжнього патріотизму, який учасники виражали не лише гаслами,але й прапорами, які несли та національними костюмами, у котрих були одягнені. Також хода супроводжувалася аудіо записами, у яких учасники висловлювали свої прагнення до миру, озвучували мотиви, що привели їх на столичний марш миру.
Після мирної ходи на учасників дійства очікував святковий концерт.



Спершу на сцені Майдану пролунав Гімн України у виконанні людей з особливими потребами, потім виступив голова Національної Асамблеї інвалідів України, народний депутат України Валерій Сушкевич, який на голосив, що влада повинна почути проблеми людей з інвалідністю, і має всіляко допомагати їм, даючи громадянам з вадами здоров’я право на повноцінне життя.

Координатор Національної Асамблеї зі Львова Ярослав Грибальський висловив думку про те, що треба невтомно всім гуртом боротися за мир, а координатор з Луганська Тетяна Воронцова розчулила всіх історією про життя людей з особливими потребами на Сході.

Жінка зазначила, що ці громадяни не мають змоги ховатися від небезпеки у підвалах, і зауважила, що така категорія населення може просто пропасти… Втім, Валерій Сушкевич пообіцяв допомогти своїй соратниці та її землякам у вирішенні нагальних проблем.

Ще однією зворушливою миттю стало вручення ключів від теплого вагону для військових, який змайстрували для них українці з особливими потребами, члени Національної Асамблеї України.

Потім на учасників маршу «Право на життя» чекали виступи четвертої козацької сотні України, а також – відомих у країні артистів: Народної артистки України Ніни Матвієнко, співачки Іларії, гуртів «Брати Гадюкіни» та «Скрябін», а також учасника шоу «Україна має талант» Артема Лоїка та переможця проекту «Голос країни» Івана Ганзери.

Загалом перший Всеукраїнський марш за мир «Право на життя» залишив у серцях учасників позитивні враження, а ще – зміцнив віру у власні сили та у те, що такий бажаний всіма мир настане вже незабаром!

Вікторія Лисюк, «Час Закарпаття»



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp