Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Тячів забезпечить чистотою Рахів

29 вересня 2014 р., 14:10

Саме таке рішення прийняли сьогодні

Сьогодні на сесії Рахівської районної ради депутати передали в концесію на 49 років послуги зі збору, вивезення і переробки сміття із Рахівського району тячівському підприємству. Саме ТзОВ «Тячівекопром» визнали переможцем відповідного конкурсу, оголошеного районною радою ще в жовтні минулого року.




Після підписання відповідного договору підприємство отримає право протягом 49 років займатись збором, вивезенням, утилізацією та переробкою побутових відходів на Рахівщині. При цьому вивозити відходи мають за межі району, на територію спеціально обладнаного заводу. Ймовірно, ідеться про екологічний завод з переробки ТПВ без права спалювання та захоронення, який це ж підприємство планує побудувати за два роки на Тячівщині.

Під час розгляд питання на сесії виступив і присутній депутат міської ради Рахова Ігор Бернар.

- Зараз ви фактично віддаєте вивезення сміття монополісту, - підкреслив він. – Які є гарантії тарифів для жителів різних сіл району? Скажімо села Чорна Тиса і Біла Церква на різній відстані від Тячева, куди возитимуть сміття, тож хто встановлюватиме ціни?

Його запевнили, що подані підприємством тарифи затверджуватиме районна рада і вони будуть фіксованими та не суттєво відрізнятимуться від існуючих.

Для роботи підприємству виділять на території Рахівського району земельну ділянку для розміщення техніки і спецавтомобілів. Фірма ж зобов’язується забезпечити район близько 20 000 сміттєвих баків чи контейнерів та вивозити відходи за узгодженим графіком. При цьому у діяльності вона може використовувати тільки технології, які відповідають нормам Європейського Союзу.

За умовами угоди «Тячівекопром» має також відкрити офіс у Рахові, де працюватимуть не менше 30 людей, перш за все теперішні працівники комунальних підприємств району.

Аналогічний договір у травні цього року директор «Тячівекопрому» Василь Мельник підписав із Тячівською районною радою. Тут вартість проекту, у який входить будівництво заводу, складає близько 65 млн. євро. Планує підприємство охопити також і Виноградівський, Хустський та Міжгірський райони.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp