Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді вперше відбувся Хресний хід навколо міста (ФОТО)

4 жовтня 2014 р., 16:37

Хресний Хід відбувся на День міста та після престольного свята кафедрального собору на честь Воздвиження Хреста Господнього.

З благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, в Ужгороді звершився Хресний хід навколо міста.

Увечері неділі, 28-го вересня, усі бажаючі взяти участь у Ході розпочали свій шлях з молитви у Свято-Троїцькому храмі (район Боздошського парку). Впродовж ночі велика кількість людей (близько 300), священики, молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку з молитвою на вустах вирушили у Хід, аби просити у Бога миру та захисту нашому рідному місту від лиха. Хресний Хід рушив від Боздошського парку у сторону Нового району, вул. Можайського, відтак на Минай-Розівку-Кінчеш-Баранинці-об’їзною дорогою – до словацького кордону – вул. Собранецьку-Закарпатську-Загорську, Баб’яка і знов до храму у Боздоші. Вірники здолали орієнтовно 31 км, що, до слова, майже дорівнює кілометражу Хресного ходу до с. Домбоки на свято ікони Божої Матері «Скоропослушниця» – 35 км. Тривалість склала майже 8 годин, під час яких було зроблено лише один привал у храмі с. Баранинці.

Як зазначають учасники Ходи, під час молитовного шляху у немічному тілі відчувається присутність Божої сили, яка надзвичайно допомагає, і за твердженням багатьох, тільки завдяки їй вдається пройти нелегку дорогу. Молитовну Ходу супроводжували дві ікони: ікона Божої Матері «Ужгородська», яка є святинею Ужгородського Свято-Хресто-Воздвиженського кафедрального собору (освячена на р. Уж 19 січня 2012 р.) та ікона Божої Матері «Призри на смиреніє» (пам’ять якої звершується саме 29 вересня). Символічним стало й те, що Хресний Хід відбувся на День міста та після престольного свята кафедрального собору на честь Воздвиження Хреста Господнього.

{g}

Під час Ходи особлива увага була приділена і молитві за усіх загиблих у смуті у нашій країні та прощенню їхніх гріхів.

Враженнями від Хресного Ходу з нами поділився учасник Віталій:

- Враження позитивні. Ми із задоволенням сприйняли цей Хресний Хід, який є дуже корисним у духовному плані, особливо в теперішній час, коли в державі відбувається смута і безпосередньо для паломників, які брали участь у Хресному Ході. Православні християни зібралися, прийшли з іконами, адже тут була чудотворна ікона із Києва, як нам розповів отець Рафаїл. Думаю, це посприяє тому, щоб братовбивча війна припинилася.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp